Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν πάντα αριστερός

«Εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες», δήλωσε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Γρηγόρης ήταν ανέκαθεν πολιτικοποιημένο ον. Από τα νεανικά του χρόνια, όταν στις ταβέρνες τραγουδούσε αντάρτικα με τον Τζαβέλλα και τον Παπακωνσταντίνου, από την εποχή που έγραφε τραγούδια για τις Μουσικές Ταξιαρχίες μαζί με τον Τζίμη Πανούση. 

Όλοι έχουμε ακούσει το τραγούδι Εκλογές, όλοι έχουμε τραγουδήσει το περιβόητο «στης βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα», αλλά λίγοι ξέρουν ότι το συνέγραψε ο Τζίμης μαζί με τον Γρηγόρη. Φαντάζομαστε ότι ένας ειλικρινής πολιτικός όπως ο Γρηγόρης θα έχει κάνει πράξη πολλές φορές τις… προεκλογικές του εξαγγελίες. Και η αλήθεια είναι ότι βλέπω αρκετά σφιγμένο τον Κουβέλη κάθε φορά που κάθεται δίπλα του.

Ο Γρηγόρης ήταν πάντα αριστερός. Μάλιστα, αν και δεν υπάρχει αξιόπιστο «αριστερόμετρο» ο Γρηγόρης σίγουρα ήταν αριστερότερος από το μέσο όρο. Κανένα κόμμα δεν τον χωρούσε. Πάντα είχε την τάση να ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή, όπως τότε που ως βουλευτής ακόμα του Συνασπισμού δήλωνε πως «αν δεν είσαι λίγο γκέι τον πούλο», για να δείξει τις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένους εργασιακούς χώρους. Δεν έχει πάψει να αναζητά έμπρακτα μια μεγάλη δημοκρατική αριστερά. 

Βρήκε το πολιτικό του καταφύγιο στο κόμμα του Κουβέλη. Στο κόμμα που διασώζει την τιμή της αριστεράς, κατά δήλωση της σοσιαλίστριας υπουργού παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου. Όπως και να ‘χει είναι σπουδαίο πράγμα να έρχεται η αναγνώριση από τέτοιες προσωπικότητες, και κυρίως από τέτοιους πολιτικούς χώρους.

 Μην κοροϊδευόμαστε θα βρεθούν οι 180 για πλάκα...οι μισοί από δαύτους δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην βουλή πέρα το ξύλο που φοβούνται ότι θα αρπάξουν όταν δεν θα είναι βουλευτές...

Ξέρετε πολλούς από δαύτους που θα αφήνανε τα 12.000 το μήνα ενώ εμείς ψωμοζητάμε;;;




ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΕΚΔΙΚΗΘΕΊ ΑΥΤΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------