Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχόμενες απεργίες, στάσεις εργασίες και πολεμικό εργασιακό περιβάλλον ξεπούλησαν την «Αθηναϊκή Χαρτοποιία - Softex».

Διαβάστε πως διαλύουν και ξεπουλούν τσάμπα στο ξένο κεφάλαιο τις ελληνικές βιομηχανίες με την βοήθεια των κομματικών συνδικαληστών του ΚΚΕ. 
Έλληνα εργάτη, έως πότε θα τρως το παραμύθι τους;

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις συνδικαληστές του ΚΚΕ θα βρεις από κάτω να εκτελούν συμβόλαια.

Αυτή τη φορά η υπόθεση που ήρθε στο φως από τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icij.org και εμπλέκουν την εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl η οποία έχει εξαγοράσει το 2002 από το Δημόσιο την τότε προβληματική λόγο  απεργιών και διακοπή παραγωγής για πάνω από 6 μήνες κατόπιν εντολών του ΚΚΕ για να διεκδικήσουν τα δίκαια των ανέργων σήμερα εργατών βιομηχανία «Αθηναϊκή Χαρτοποιία - Softex».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Χάρη Καρανίκα, από τα έγγραφα προκύπτει ότι η εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χρησιμοποιήθηκε ως «κανάλι» από τη μητρική εταιρεία Bolton Group για να μεταβιβαστούν 33.000.000 εκατ. ευρώ σε άλλες εταιρείες του ομίλου χωρίς να πουν κουβέντα για όλα αυτά τα εκατομμύρια οι  %εργατοπατέρες%  του κλάδου.

Η μεταφορά των κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αγοραπωλησίες μετοχών με ενδιάμεσες εταιρείες του ομίλου Bolton. Τα χρήματα πέρασαν στην GPM με αύξηση κεφαλαίου από τη μητρική στην Ολλανδία και εν συνεχεία αγοράστηκαν μετοχές άλλης θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της BGI Brands. H συμφωνία εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2010 και προέβλεπε ότι θα περνούσαν κεφάλαια από την BGI Brands στη Manitoba France στη Γαλλία.

Χιλιάδες διορισμοί υμετέρων με τις ευλογίες του ΚΚΕ ΑΕ
Η γνωστή Softex, η εταιρεία που πριν από μερικές δεκαετίες έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας χάρτου, έφθασε να απασχολεί υπερδιπλάσιο προσωπικό από το αναγκαίο.

Ενώ το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούσε τα 1.200 άτομα, ως πρόσφατα ήταν ακριβώς διπλάσιο: 2.400 άτομα. Σαν να μην έφθανε αυτό, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να εξυγιάνει τη σταθερά ζημιογόνα μονάδα χαρτοπολτού που διαθέτει στη Δράμα, μονάδα που προκαλεί ζημιές επίσης της τάξεως των 3-4 δισ. δραχμών ετησίως. 

Αν θέλει να εντοπίσει κανείς όλους τους λόγους που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση τη μεγαλύτερη ελληνική χαρτοβιομηχανία, τη μοναδική!!! μάλιστα που είναι σε θέση να παράγει θερμομηχανικό χαρτοπολτό, πρέπει να σταθεί στο γεγονός ότι η εταιρεία ελεγχόταν και από μια κάστα κομματικών συνδικαληστών, οι οποίοι ευθύνονται για ζημιές της τάξεως των 3-4 δισ. δραχμών ετησίως τότε.

Έτσι η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους, για τους οποίους αναζητούνται «κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης» προκειμένου να σωθούν οι θέσεις εργασίας πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαληστές . Οι συνδικαληστές ξεκίνησαν συνεχόμενες απεργίες και σταμάτημα της παραγωγής με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το εργοστάσιο και να ξεπουληθεί στους ξένους.



Και φυσικά τελειώνοντας την βρώμικη δουλειά στην Softex 
μετά είχε σειρά για τους συνδικαληστές του ΚΚΕ ΑΕ
η χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ με τα γνωστά αποτελέσματα.
























Κίνημα εργαζομένων
στην εκτυπωτική βιομηχανία
ενάντια στα λουκέτα και την ανεργία

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------