Αυτά που συνέβησαν έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ φιμώθηκαν από τα ΜΜΕ και τους εργατοπατέρες, επαγγελματίες “συνδικαλιστές” - εξ αριστερών και εκ δεξιώ.
Χρειάστηκαν
100 χρόνια, όμως η ΕΣΗΕΑ, επιτέλους, πήρε θέση. Δίπλα σε στελέχη της
κυβέρνησης που διέλυσε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, σε μεγαλοεκδότες
και καναλάρχες, και απέναντι από τη βάση του κλάδου των ΜΜΕ.
Η διοίκηση του – πάλαι ποτέ – σωματείου της ΕΣΗΕΑ επέλεξε να προσκαλέσει στη “φιέστα” για τα 100 χρόνια τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (τελικά δεν παρέστη), τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (αιφνιδίως!) και άλλα επιφανή στελέχη (κατ’ επίφαση «συναδέλφους»), μεταξύ των οποίων, η Ντ. Μπακογιάννη, η Σ. Βούλτεψη, ο Χρ. Πρωτόπαπας και ο Θ. Ρουσόπουλος. Όλοι τους άνθρωποι με ρόλους - κλειδιά στην επίθεση κατά της κοινωνίας ευρύτερα, αλλά και, ειδικότερα, στον κλάδο των ΜΜΕ.
Την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να «τιμήσει» με την παρουσία του τη φιέστα ο πρωθυπουργός, δόθηκε το πράσινο φως για να ζωστεί το κτίριο με ΜΑΤ (!) προκειμένου να προστατευθεί η παρουσία του στην εκδήλωση και οι εκλεκτοί καλεσμένοι από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ωστόσο, πιστή στις αρχές της, δε «συγκινήθηκε» ούτε όταν η διμοιρία που βρισκόταν στην είσοδο επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους για να τους απωθήσει στο απέναντι οδόστρωμα, τραυματίζοντας δυο συναδέλφους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Ένταση προκλήθηκε επίσης όταν ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος εργαζομένων στο STAR (εκ των... ημετέρων), γνωστός για τις απεργοσπαστικές του... ικανότητες, επικρότησε την επίθεση των ΜΑΤ. Η αποστολή του κλειστού «κλαμπ» τελικά εξετελέσθη, καθώς η φιέστα, ο μπουφές και η έκθεση (τραγική ειρωνεία: στα εκθέματα υπήρχε φωτογραφία με θέμα “μαύρο” στην ΕΡΤ) ολοκληρώθηκαν δίχως άλλα “παρατράγουδα”. Και τα αποκαλυπτήρια ήταν πράγματι ...αποκαλυπτικά.
Τι κι αν τα τηλεοπτικά κανάλια, που συμπεριέλαβαν στα δελτία τους ως είδηση τη φιέστα για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, έσβησαν από το ρεπορτάζ τις τραγικές εικόνες της καταστολής που κατέγραψαν οι κάμερές τους, όντας εκεί, σα να μη συνέβησαν ποτέ;
Άσε που οι φωνές των διαμαρτυρομένων δείχνουν το επίπεδο τους, χρειάζεται ΩΡΙΜΗ συμπεριφορά και όχι μπινελίκια!!! Με φωνές και με βρισιές δεν πάει ο κόσμος μπροστά
Το θέμα για τους δημοσιογράφους δεν είναι να αλλάξει η χώρα αλλά να μη χάσουνε την κουτάλα.