Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Για όσους ελπίζουν ότι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας προϋπόθεση για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων είναι η απασχόληση του εργαζομένου από 1 Μαΐου 2014 μέχρι 31Δεκεμβρίου 2014.


Ο υπολογισμός του Δώρου Χριστουγέννων γίνεται με βάση το μισθό που ελάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι 10/12/2014, επί πλέον συμπεριλαμβάνεται αναλογία έκτακτων, υπεργασίας κ.λπ. προσαυξανόμενος (ο μισθός του Δώρου) κατά ποσοστό 0,041666 που είναι η αναλογία του επιδόματος αδείας.

Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι 21Δεκεμβρίου 2014 και η μη εμπρόθεσμη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα για τους εργοδότες με αυτόφωρη διαδικασία εκδίκασης.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων, έστω και με απλή καταγγελία από τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις του Κλάδου στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ενεργοποιείται η αυτόφωρη ποινική δίωξη και προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.
 
 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------