Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αθήνα, πάρκο Γουδή, 28 Νοεμβρίου 1925

Οι Δρακάτος και Ζαριφόπουλος θανατώνονται δι απαγχονισμού, μετά από καταδίκη για καταχρήσεις εις βάρος του Δημοσίου, επί δικτατορίας Θεόδωρου Πάγκαλου. 


ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ...
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ...



ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2001-2004 ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ… ΑΦΟΥ ΡΕ Γ------ΟΙ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΛΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ Δουλεύεται;;;


Και οι εργοδότες στη Διαιτησία

Και οι εργοδότες θα έχουν την ευχέρεια προσφυγής στη Διαιτησία στις περιπτώσεις που η συλλογική διαφορά έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να ζητούν από τους εργαζόμενους χαμηλότερες συμβάσεις σε επίπεδο νομού με υψηλή ανεργία ή κλάδου σε κρίση που χρειάζεται αναδιάρθρωση.

Τελικά το θέμα της Διαιτησίας και της δυνατότητας ίσων ευκαιριών προσφυγής σε αυτή μεταξύ εργοδοτών και σωματείων περιέγραψε το Μνημόνιο και ο συνακόλουθος νόμος 3845/10 με τον οποίον κυρώθηκε η διεθνής συμφωνία με την τρόικα από τη Βουλή.

Στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση επικαλείται λόγους επιβίωσης, θα μπορεί το οικείο σωματείο να υπογράψει συμβάσεις με υποδεέστερο περιεχόμενο έναντι της κλαδικής ή εθνικής γενικής (ΓΣΕΕ).
Η πόρτα κλείνει και σας αφήνουν έξω. 
Κάθε πρωί αυξάνουν τα λουκέτα
και τα παιδιά μας χάνουν τι δουλειές τους.

«Ν' απολυθούν οι πολιτικοί»

«Ολοι οι πολιτικοί πρέπει να απολυθούν»

Ανάκληση των απολύσεων

Αναστολή της αυριανής 24ωρης απεργίας στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος» και τη «Φωτοεκδοτική» αποφάσισε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΗΠΤΑ έπειτα από τη δέσμευση της εργοδοσίας για ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων-μελών της.


Για τους απολυμένους λιθογράφους θα ενδιαφερθεί κανείς;;;

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι ένας τυπογράφος απογοητευμένος, εκνευρισμένος, προδομένος, τρελαμένος με όσα γίνονται


Πήραμε τηλ. σαν  ιδιώτες, στην τιμή περιλαμβάνεται και η σχεδίαση.
Ο ένας μας ζήτησε επιπλέον 12 ευρώ για το έγχρωμο print out και ο άλλος κατά λέξη ένα εικοσάρικο.


Β.Α. Αθήνα
Τηλ. 210*******
69******** 

Απειλήθηκε ακόμα και λουκέτο στο ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και του «ΔΟΛ», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δυσμενείς εξελίξεις. Μαζικές απολύσεις σε ΔΟΛ και Πήγασο

Δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο του τύπου καθώς πριν από λίγο, αποφασίστηκε 48ωρη απεργία αύριο και την Παρασκευή στα δύο μεγαλύτερα συγκροτήματα τον ΔΟΛ και τον Πήγασο. Αιτία οι μαζικές απολύσεις στα δύο μαγαζιά που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε ωμό εκβιασμό κατά εκατοντάδων εργαζόμενων στο Βήμα, προχώρησαν ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Παντελής Καψής. Πριν από λίγο ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας ότι κλείνει το ημερήσιο Βήμα και μένουν στο δρόμο εκτός κι αν αποδοκιμάσουν την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για αύριο και την Παρασκευή.
Χαμός αυτή τη στιγμή και στον Πήγασο όπου γίνεται γενική συνέλευση και υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

Γιατί δεν στέλνεις την είδηση να την δημοσιεύσουμε;

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

και εχθες και σημερα στην ΧΚ Τεγοπουλος.Χαμπαρι δεν πηρατε εργατοπατερες των blog?
29/9/10 20:44

Γιατί δεν στέλνεις την είδηση να την δημοσιεύσουμε;
typografeio

Μπορεί το πρωί να είσαι δυστυχής στη δουλειά σου, αλλά μην ανησυχείς, το βράδυ θα 'σαι βασιλιάς μπροστά από την τηλεόραση.

Πέντε απολύσεις διοικητικών και τεχνικών έγιναν τη Δευτέρα στον Πήγασο. Άλλες οκτώ πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη, 28/9.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΙΝΑΣ...ΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ...

Η οικονομική κρίση που χτύπησε, λίγο μετά τα μπάνια του λαού, τα «Ελληνικά Γράμματα», είναι μόνον η κορύφωση ενός προβλήματος που ταλανίζει, τα τελευταία χρόνια, τον εκδοτικό χώρο.

Φοβόμαστε ότι από εδώ και πέρα το κλείσιμο ενός μεγάλου και ιστορικού «μαγαζιού» θα προκαλέσει ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων, χωρίς επιστροφή.

Οι χονδρέμποροι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους εκδοτικούς οίκους, με αποτέλεσμα να σφραγίζονται από την Εφορία («Κατάρτι»). Ιστορικά ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία βρίσκονται μία ανάσα πριν από το λουκέτο. Η «Φωλιά του Βιβλίου» έχει περιοριστεί σ' ένα ισόγειο, και ξεπουλάει όσο όσο το στοκ για να βγάλει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Κακουλίδης τα τσιγάρα του! Ο «Κάουφμαν» ανεβάζει στις βιτρίνες του ό,τι βιβλία έχουν απομείνει στην αποθήκη του.

Μαθαίνουμε ότι το βιβλιοπωλείο της «Εστίας» πάει από το κακό στο χειρότερο, γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές του. Εδώ και μήνες, έχει παρουσιαστεί οικονομική δυσπραγία και στον «Κέδρο», τον ιστορικό εκδοτικό οίκο, αλλά οι ιδιοκτήτες του διαψεύδουν τις φήμες ότι πάει για κλείσιμο.
Συνάδελφοι, ακολουθήστε μια συμβουλή: Προκαταβολές ΠΑΝΤΑ και με την παράδοση εξόφληση ΜΕΤΡΗΤΑ (άντε και καμιά επιταγή εάν έως την στιγμή της έκδοσης ο πελάτης δεν είναι μαυρισμένος). Καλλίτερα να πληρώνουμε μόνο τα μεροκάματα παρά και τον χαρτέμπορο την ΔΕΗ το κράτος κλπ.

Καλά ρε χαμπάρι δεν έχουν πάρει τίποτα στο ΣΕΜΕΕ!!! Έλεος ρε Βαστάτε γερά Αδέλφιααααααααααα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 • No 352
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ME TA NEA TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
YΠEYΘYNΟΣ EKΔOΣHΣ: Κωνσταντίνος Πλέτσας

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Οι εφημερίδες αντέχουν στην οικονομική κρίση. Σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, διαβάζουν εφημερίδες κάθε μέρα. Αν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και οι καθημερινοί τίτλοι, τότε το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού διαβάζει καθημερινά μία εφημερίδα. Σημάδια....
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ
Κάτω από την καθοδήγηση των ελεγκτών της Τρόικα, η αποτύπωση...
ΕΚΘΕΣΗ
Η πορεία 50 χρόνων ενός καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, ερευνητή, σχεδιαστή...

Συνδικαλισταράδες μου, πάντα τέτοια!!!
εμείς να ευχηθούμε Καλή σαρακοστή και του χρόνου στα σπίτια μας!!!


Αφιερωμένο στο ΔΣ των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανατροπές στο ισχύον σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

της Χριστινας Kοψινη, από την Καθημερινή
Παράθυρο για περαιτέρω ανατροπές στο ισχύον σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην κατεύθυνση που ορίζει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο άνοιξε, χθες, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
H υπουργός, παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε πρόσφατα σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας για το ενδεχόμενο υποβάθμισης των κλαδικών συμβάσεων, δεν απέκλεισε την υπό όρους παράκαμψή τους καθώς και τη χορήγηση αμοιβών κάτω από το όριο των αυξήσεων που ορίζει η εκάστοτε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ο Ψυχάρης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την Εργασιακή Επιτροπή

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον ΔΟΛ γενική συνέλευση εργαζομένων, με αφορμή τις εξαγγελίες της εταιρείας για μαζικές απολύσεις. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ζητήθηκε από τους διευθυντές των διοικητικών τμημάτων να παραδώσουν λίστες με ονόματα διοικητικών υπαλλήλων, ώστε να προχωρήσουν σε απολύσεις που θα φτάνουν το 50% από κάθε τμήμα.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στους διαδρόμους του κτηρίου, αφού ο Ψυχάρης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την Εργασιακή Επιτροπή, ώστε να παραχωρήσει αίθουσα για το σκοπό αυτό. Οι εργαζόμενοι -δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί- έδειξαν αγωνιστική διάθεση και αποφάσισαν να συνταχθεί άμεσα ψήφισμα σχετικά με τις μαζικές απολύσεις, το οποίο θα καλεί όλα τα σωματεία να εξαγγείλουν απεργία την Τετάρτη, εκφράζοντας έτσι και την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους των “Ελληνικών Γραμμάτων”, που θα συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία των βιβλιοϋπαλλήλων την ίδια μέρα.

Η κατασκευή του χαρτιού

Η κατασκευή του χαρτιού στηρίζεται σε ορισµένες απλές ιδιότητες των φυτών. Το χαρτί πλάθεται από φυτικές ίνες, δηλαδή ίνες κυτταρίνης που είναι οι µόνες που έχουν την ιδιότητα να συνδέονται µεταξύ τους σταθερά, µε χηµικούς δεσµούς υδρογόνου. Μέσω της χλωροφύλλης και της δέσµευσης του ηλιακού φωτός τα φυτά παράγουν αυτές τις ίνες που βρίσκονται κυρίως στον φλοιό και σκοπό έχουν την προστασία των ζωτικών τους οργάνων. Στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης των κυττάρων αυτών, το φυτό προσθέτει τη λιγνίνη, φυσική κόλλα που ισχυροποιεί τα τοιχώµατα, αλλά που είναι ανεπιθύµητη στη χαρτοποιία, γιατί είναι αυτή που οδηγεί σε γήρανση το χαρτί και κάνει τις εφηµερίδες να κιτρινίζουν.


Η παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής χαρτιού αρχίζει λοιπόν µε την επιλογή κατάλληλων τµηµάτων φυτών (ή δευτερογενώς από κουρέλια, ρούχα που έχουν κατασκευαστεί από φυτικές ίνες, όπως λινά ή βαµβακερά αλλά και λινάτσες που συχνά κατασκευάζονταν από κάνναβη) τα οποία απαλλάσσονται µε χηµικό τρόπο από τη λιγνίνη και κατόπιν γίνονται πολτός και εισάγονται σε νερό. Οι φυτικοί ιστοί αποδοµούνται (µε άλεση ή χτύπηµα) ώστε να γίνουν πολτός. Ο πολτός αραιώνεται µε µεγάλη ποσότητα νερού (περίπου 95-99%) ώστε οι ίνες να αιωρούνται σε απόσταση µεταξύ τους. Αµέσως µετά, το χαρτοποιητικό καλούπι (papermaiking mould, είδος κρησάρας µε διάτρητη επιφάνεια) στραγγίζει τις φυτικές ίνες. Οσο το νερό αποµακρύνεται οι ίνες πλησιάζουν µεταξύ τους, κολλάνε και µετατρέπονται από µόνες τους σε φύλλο χαρτιού.
Για 17 αιώνες, Κινέζοι και Αραβες χρησιµοποιούσαν διάφορα φυτά (χαρτοµουριά, γκάµπι, µιτσουµάτα, κάνναβη, βαµβάκι). Από τη στιγµή που επετεύχθη η πολτοποίηση του ξύλου (η πρώτη µηχανή του είδους εφευρέθηκε το 1840) η ξυλεία έγινε το βασικό µέσο παραγωγής χαρτιού.
Στην Ευρώπη πάντως, που πήρε τους τελευταίους αιώνες τα ηνία στον κλάδο, η παραγωγή χαρτιού αναπτύχθηκε σχεδόν παράλληλα µε την τυπογραφία. Πριν από το 1450 χαρτόµυλοι υπήρχαν κυρίως στη Νότια Ευρώπη (Νότια Γαλλία, Ιταλία, Καταλωνία) αλλά σταδιακά το βάρος µετατοπιζόταν όλο και βορειότερα. Οι σχεδόν συνώνυµες µε τη χαρτοβιοµηχανία Σουηδία και Φινλανδία εισήγαγαν τη χαρτοποιητική µόλις τον 17ο αιώνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι µέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε έγινε εφικτή η πολτοποίηση του ξύλου, η Ευρώπη βάσισε την παραγωγή χαρτιού στην πολτοποίηση κουρελιών. Οταν πια η παραγωγή αυξήθηκε και τα κουρέλια δεν επαρκούσαν, κράτη και ιδιώτες χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους. Το αγγλικό Κοινοβούλιο απαγόρευσε, το 1666, τη χρήση λινών υφασµάτων για το σαβάνωµα νεκρών εξοικονοµώντας 90.000 κιλά υλικό χαρτοπαραγωγής.


Μια διαφήμιση του 1792 σε έντυπο των ΗΠΑ έλεγε: «Ο Μόζες Τζόνσον πληροφορεί όλες τις µικρές κυρίες και τους άλλους πελάτες του ότι παραλαµβάνει όλα τα είδη βαµβακερών ή λινών κουρελιών και ευελπιστεί ότι θα ενθαρρυνθούν να τα φυλάξουν, όταν πληροφορηθούν ότι µε µιάµιση λίβρα κουρελιών θα αποκτήσουν ένα αναγνωστικό ή µυθιστόρηµα, ή µία γιάρδα κορδέλα, δύο δακτυλήθρες, δύο δακτυλίδια, 12 καλές βελόνες, δύο κλωστές µε χάντρες, έναν σουγιά, εννέα σειρές καρφίτσες. Με 4 λίβρες κουρελιών θα αποκτήσουν ένα ζευγάρι µεγάλες πόρπες ή τη διάσηµη Ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου,που έζησε 28 χρόνια σε ένα ακατοίκητο νησί».
Εικόνα από το Κασµίρ το 1917. Το εύκαµπτο πλέγµα, αφού βυθίστηκε στο νερό, αναδύθηκε µαζί µε τον πολτό από φυτικές ίνες που καθώς στραγγίζει, µετατρέπεται από µόνος του σε χαρτί. Το φύλλο χαρτιού είναι εδώ έτοιµο να αποσπαστεί από το πλέγµα οπότε και θα απλωθεί σε τοίχο ή άλλη επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει στον ήλιο. Τη διαδικασία αυτή δείχνει και η αναπαράσταση ινδικής χαρτοποιητικής (δεξιά), επίσης από το Κασµίρ, του 1830

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Xαρτοποιία Αιγίου

 Η χαρτοποιία Αιγίου υπήρξε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του νομού Αχαΐας. Από το 1927, οπότε άρχισε να λειτουργεί το εργοστάσιο, έως το 1991, οπότε και έκλεισε οριστικά. 
Το συγκρότημα περιλαμβάνει ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια, διαφόρων χρονικών περιόδων· παράλληλα, μεγάλο τμήμα του μηχανολογικού του εξοπλισμού διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Δυστυχώς, παρά τη μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία, το βιομηχανικό συγκρότημα της Χαρτοποιίας Αιγίου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης, παραμένοντας σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΙΟΥ Μηχανή Νο3
Χρόνος εγκατάστασης:1933 Διαστάσεις: μήκος 25μ., πλάτος 3μ., ύψος 4.50μ.
Σήμερα αυτό το μοναδικό μνημείο Βιομηχανικής κληρονομιάς, κόσμημα της πόλης μας και ιδιοκτησία του Δήμου δεν υπάρχει. Πουλήθηκε από τον Δήμο Αιγίου και έγινε παλιοσίδερα. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ορίσει Επιτροπή, στην οποία μετέχει και ο κύριος Δήμαρχος και η οποία μετά από αυ-
τοψία αποφάσισε να ζητήσει την γνώμη ειδικού για το ποια μηχανήματα θα πουληθούν για παλιοσίδερα και ποια θα διατηρηθούν. Δυστυχώς αυτή η απόφαση αγνοήθηκε και κάποιος (αλήθεια ποιος;) αποφάσισε ότι η μηχανή Νο3 πρέπει να γίνει παλιοσίδερα για να εισπράξει ο δήμος 30 με 40χιλ. ευρώ. Τόσο εκτιμήθηκε η ιστορία της πόλης. 
ΝΤΡΟΠΗ! Κύριε Δήμαρχε ποιος ευθύνεται για αυτό το έγκλημα;
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής
Σπύρος Παπαδόπουλος -Λεωνίδας Μαυρουδής




Πέντε σταθμοί στην πορεία του χαρτιού:
105 µ.Χ.: Επίσηµη _ αν και όχι ακριβής _ χρονολογία της εφεύρεσης του χαρτιού στην Κίνα από τον αξιωµατούχο Τσάι Λουν 751: µάχη στον ποταµό Τάλας στην Κεντρική Ασία µεταξύ Κινέζων και Αράβων. Οι Αραβες παίρνουν το χαρτί από τους Κινέζους και αρχίζει η παραγωγή του στον ισλαµικό κόσµο 1276: αρχίζει η χαρτοποιητική και στη χριστιανική Ευρώπη (Φαµπριάνο, Ιταλία) 1455: εφεύρεση της τυπογραφίας στη Γερµανία. Φέρνει έκρηξη στην παραγωγή και χρήση χαρτιού στην Ευρώπη 1799: κατασκευάζεται το πρώτο _ ατελές ακόµη _ µοντέλο χαρτοποιητικής µηχανής από τον Λουί-Νικολά Ροµπέρ στο Παρίσι. Εγκαινιάζεται η βιοµηχανική εποχή στον κλάδο του χαρτιού

Να μην πληρώνουμε διόδια για δρόμους καρμανιόλες. Η μη πληρωμή ΔΕΝ αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Μη πληρώνεται αγνοήστε τους.
Mετα απο συζητήσεις με φιλους σχετικα με τα διοδια χθες γυρνώντας από την Θεσ/νίκη στην Λαμία αποφασισα να αρνηθω να πληρωσω στα διοδια Πυργετού – Μοσχοχωρίου & Πελασγίας. Μετά από σύντομη συζήτηση με την υπαλληλο στα διόδια του Πυργετού στην οποια εξηγησα πως απο την στιγμη που δεν υπαρχει κλειστος αυτοκινητοδρομος τα διοδια ειναι παρανομα και ότι δεν πληρώνω (μπροστά μου ήταν τα Τέμπη) μου απάντησε ότι για να σηκωθεί η μπάρα για να περάσω πρέπει να πληρώσω ειδάλως αν μου ανοίξει θα χρεωθεί το ποσό η ίδια. Επόμενη κίνησή μου ανοιξα την μπαρα μονος μου και περασα. Στα διοδια Μοσχοχωρίου & Πελασγίας δεν έκανα το κόπο να εξηγήσω ανοιξα την μπαρα και περασα. 
Λιθογράφος Θεσ/νικη


«Πονοκέφαλο» προκαλούν στα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη το μαζικό φαίνομενο των οδηγών που περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών ζήτησαν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό, λέγοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ούτε η μη πληρωμή αποτελεί ποινικό αδίκημα. 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ και οι απειλές για περικοπές και απολύσεις στον ημερήσιο περιοδικό και περιφερειακό Tύπο, καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προοιωνίζονται ένα δύσκολο φθινόπωρο για όλους τους  εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς).

Η μέθοδος που ακολουθεί η εργοδοσία είναι η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε», η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανένα συνάδελφο. Τελευταίο παράδειγμα η παράνομη απόλυση τριών τεχνικών από το «Κανάλι 1» του Πειραιά, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί όλες τις Ενώσεις και τους συναδέλφους  δημοσιογράφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ. Στη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τις παράνομες απολύσεις δεν περισσεύει κανείς.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"διαμερισματάκια" Βρυξελλών...!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ "ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙΑ" ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ‏...

27η Σεπτεμβρίου μαύρη επέτειος για την πατρίδα μας.

Ο πρώτος κυβερνήτης της Ἐλεύθερης Ἑλλάδος Ιωάννης Καποδίστριας πέφτει δολοφονημένος στήν εἴσοδο τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος στό Ναύπλιο. Μετά είναι νά ἀναρωτιέται κανείς, πῶς έφθασε τό Ελληνικό κράτος σ' αυτό ἐδῶ τό τραγικό σημείο. 


Προχωρήσαμε όμως και παραπέρα και αναστήσαμε στη θέση του πολιτικούς « άνδρες» πού ούτε συνείδηση έχουνε ούτε καν παντελόνια.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρτοποιία Λαδόπουλου

Η χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1928 και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες χαρτοβιομηχανίες των Βαλκανίων. Το 1991 το εργοστάσιο έκλεισε, αφήνοντας μια βιομηχανική εξελικτική αρχιτεκτονική, καθώς για κάθε νέα μηχανή παραγωγής χτιζότανε και ένα κτίριο. Τμήματα των κτιρίων αυτών έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους.







Το κτήριο της χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους ίσως χώρους εργασίας στην Πάτρα αλλά και από τους πλέον ξεχασμένους. Από το 1928 και για δεκάδες χρόνια στην εταιρεία απασχολούνται εκατοντάδες εργάτες ενώ η ίδια η χαρτοβιομηχανία είναι από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων. Το εργοστάσιο αυτό σήμερα διηγείται μια «κρυμμένη» ιστορία της Πάτρας, μέσα από μια διττή, υβριδική κατάσταση: ένα μέρος ανακαινισμένο, για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (γραφεία, εκθεσιακός χώρος, ένα «τύπου» βιομηχανικό πρόσθετο θέατρο) φανερώνεται, αντίθετα με το υπόλοιπο –εγκαταλελειμμένο- κτήριο που κρύβεται επιμελώς πίσω από πολύχρωμα πανώ. Δύο παράλληλα παρόντα, σε διπλανούς χώρους: η φθορά (βλάστηση, ερείπωση) -χρόνος με παρελθόν- και από την άλλη, η φροντίδα (ανακαίνιση, Πολιτιστική) -χρόνος χωρίς παρελθόν-.


«Το 1929 έρχονται τα πρώτα μηχανήματα από την Γερμάνια ακτοπλοϊκώς. Ο Ευάγγελος Λαδόπουλος συνεννοείται με το πλήρωμα του πλοίου μόλις φτάσουν στην Πάτρα να ρίξουν τα μηχανήματα στη θάλασσα, στο μόλο της αγίου Νικολάου. Λόγω εγγύησης, αγοράζει τα «χαλασμένα» μηχανήματα από τους Γερμανούς φτηνότερα.»
«Κάθε νύφη έψαχνε γαμπρό που να δουλεύει στο Λαδόπουλο.»


«τη δεκαετία του ’80 οι εργάτες νιώθουν ανασφαλείς λόγω του ανοίγματος-κλεισίματος του εργοστασίου. Πολύς κόσμος πέθανε από αυτό το άγχος.»


ιστορικά στοιχεία
1928 ίδρυση εταιρίας
1929 πρώτη λειτουργία
1931 πλήρης λειτουργία εργοστασίου
1939 ιδρύεται η Ελληνική Χαρτοποιία [softex] –ανταγωνισμός μεταξύ τους
1962 έχουμε την τελική μορφή εργοστασίου
1965 αναλαμβάνει την διεύθυνση ο Γεώργιος Ε. Λαδόπουλος
1968 ο Ευάγγελος Γ.Λαδόπουλος πεθαίνει
1974 πρώτη απεργία [93 μέρες] [για τα ρεπά και το γλύκισμα!]
1977 αγορά μετοχών από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μικτή διοίκηση με Γ.Ε.Λαδόπουλο
1982 απεργία πείνας 450 ατόμων για 3 μέρες
1984 πτώχευση _κηρύσσεται «προβληματική επιχείρηση»
1986 γίνεται οικονομική εκκαθάριση
1987 αναλαμβάνει ο Οργανισμός Οικονομικής Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων [Ο.Α.Α.Ε.] – το εργοστάσιο σε πλειστηριασμό
1988 νέα διοίκηση
1990 αγορά σύγχρονων μηχανημάτων από Γερμανία
1991 απόλυση εργαζομένων - αποζημίωση και οριστική διακοπή της λειτουργίας
1998 αγορά κτηριακού συγκροτήματος του εργοστασίου από τον δήμο Πατρέων
2006 επανάχρηση χώρων του εργοστασίου από την «Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα 2006» [γραφεία διοίκησης-εκθέσεις-αποθήκες]



Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών ο Ευάγγελος Λαδόπουλος ιδρυτής της ομώνυμης χαρτοποιϊας. Η καταγωγή του ήταν από τη Σμύρνη και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα το 1890 σε ηλικία 7 ετών.
Την χρονιά του θανάτου του (1966) η χαρτοποιϊα ήταν η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.
Ήταν παντρεμένος και είχε 4 παιδιά(1 γιο και 3 κόρες).

Ελπίζομεν εις τον Θεόν και η μηχανή να γίνη μεγαλυτέρα και ωφελιμωτέρα εις το Εθνος και το χαρτίον να πωλήται ευθυνότατα εις τους Ελληνας.

Τέτοια εποχή πριν από 180 χρόνια, ενώ το νεοελληνικό κράτος δεν είχε ακόμη επισήμως αναγνωρισθεί, κυκλοφορούσε μια περίεργη πρόσκληση. Οι Ελληνες καλούνταν να πουλήσουν κουρέλια που είχαν στα σπίτια τους! Αν δεν ήθελαν παράδες, μπορούσαν να τ ανταλλάξουν με χαρτί!

Πρόκειται για την πρώτη, μάλλον, είδηση περί ελληνικής «βιομηχανίας» και συγκεκριμένα την παραγωγή χαρτιού. Ενα μεγαλεπήβολο σχέδιο αγωνιστών του 1821. Πρωταγωνιστής για την κατασκευή του χαρτοποιείου («χαρτουργείο» όπως το αποκαλούσε) ήταν ο γιατρός, δάσκαλος και κληρικός Διονύσιος Πύρρος. Όπως ο ίδιος γράφει «Η πολυσύνθετος αύτη μηχανή είναι μεν ωφελιμωτάτη εις τον Κοινόν, πλην είναι πολυέξοδος». Δύο χρόνια αργότερα θα επιχειρήσει ξανά να θέσει σε λειτουργία τη χαρτοποιητική του, με συνέταιρο τον ήρωα της Επανάστασης Νικηταρά. Εβαλαν από 3.000 γρόσια ο καθένας για τις εγκαταστάσεις στον Ερασίνο ποταμό (Κεφαλάρι Αργους) και ξεκίνησαν. Τότε δημοσιεύτηκε και η «ειδοποίησις» για τα ράκη.
Το κεφάλαιό, όμως, πολύ γρήγορα εξαντλήθηκε και απευθύνθηκαν στον Καποδίστρια για ενίσχυση. Ο κυβερνήτης δεν έδωσε σημασία στο αίτημά τους. Το εργαστήριο έκλεισε και ο Νικηταράς μετέφερε τον εξοπλισμό στο σπίτι του.
Οι δύο συνέταιροι θα επανέλθουν για ίδρυση νέου χαρτοποιείου στους Μύλους του Αργους μετά την έλευση του Οθωνα. Απευθύνονται τότε (1833) στον επί των οικονομικών γραμματέα (υπουργό) Αλ. Μαυροκορδάτο.
Ζητούσαν 30.000 δραχμές για την αγορά εξοπλισμού, προμήθεια πρώτων υλών για έναν χρόνο και για τη μισθοδοσία 40 εργατών. Πρόβλεπαν ότι θα εισπράττανε 100.000 δρχ. τον χρόνο. Οι υπολογισμοί τους δεν ήταν υπεραισιόδοξοι, αφού είναι αποδεδειγμένη η όχι μικρή κατανάλωση χαρτιού την περίοδο εκείνη.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε.
Η Αυλή απέρριψε τα επιχειρήματα του Πύρρου
Μιλιούνια δραχμων Το βασικό επιχείρημα των Πύρρου-Νικηταρά προς τον Μαυροκορδάτο για να ενισχύσει οικονομικά το χαρτοποιείο τους είναι ότι έτσι θα ωφεληθούν οι Ελληνες δίνοντας λιγότερα για χαρτί και η Ελλάδα θα ωφεληθεί «μιλιούνια δραχμών» που χάνονται με τις εισαγωγές του.
Φθονεροί έμποροιΟταν το αίτημα απορρίπτεται, ο Πύρρος οργισμένος ανταλλάσσει σκληρά λόγια με τον Μαυροκορδάτο και αναφωνεί: «Ανόητοι Ελληνες, απατώμενοι από τους δολερούς υπουργούς και φθονερούς εμπόρους της Ελλάδος δεν ζητούσι την ευδαιμονίαν αυτών». Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξαν οι χαρτέμποροι-εισαγωγείς του Αργους και του Ναυπλίου, που είδαν να κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους. Ετσι, έληξε άδοξα η ιστορία του πρώτου χαρτοποιείου στην Ψωροκώσταινα.
Ζητιάνος έγινε ο ΝικηταράςΟ οπλαρχηγός της Επανάστασης Νικηταράς (1782-1849), ο γνωστός και ως Τουρκοφάγος, μετά το ναυάγιο του χαρτοποιείου επεχείρησε να ιδρύσει και τρεις υδρόμυλους. Δανείστηκε, τον «έπνιξαν» οι τόκοι κι έχασε τη μοναδική περιουσία του (αγρόκτημα Σερεμέτι στα όρια Αργους-Ναυπλίου). Μετά τις διώξεις που υπέστη από τους Βαυαρούς, τυφλός και πάμφτωχος, κατέληξε να ζητιανεύει έξω από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην Αθήνα.
Υστερα από μισό αιώναΗ τρίτη απόπειρα για δημιουργία νεοελληνικού χαρτοποιείου γίνεται το 1871 από τον λόγιο και τυπογράφο Κ. Νικολαϊδη-Φιλαδελφέα στην Αθήνα. Προσπάθησε να εξασφαλίσει προνόμια από την κυβέρνηση και δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, αλλά οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν. Το πρώτο εργοστάσιο χαρτιού θα κατασκευάσει έξι χρόνια αργότερα στο Φάληρο ο Βασίλειος Βουραξάκης, έμπορος από τη Γορτυνία. Θα λειτουργεί έως το 1904, όταν καταστρέφεται από πυρκαγιά. Η πρώτη οργανωμένη χαρτοβιομηχανία στην Ελλάδα άρχισε να λειτουργεί πολύ αργότερα (Χαρτοποιεία Αιγίου από το 1924).

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Όπου και να εμφανιστούν πλέον οι εθνοσωτήρες μας βουλευτές γιουχάρονται από τον κόσμο.

Δικηγόροι, εφοριακοί, ίσως και δικαστικοί είχαν στήσει 170 εταιρείες-«μαϊμούδες» και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Εξαπατούσαν το Ελληνικό Δημόσιο και πολίτες και άρπαζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στα ίχνη ενός νέου μεγάλου παραδικαστικού κυκλώματος βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες- που ήδη ερευνώνται από τις διωκτικές αρχές- το ίδιο κύκλωμα φέρεται να είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή υπάλληλων Εφοριών και πιστωτικών ιδρυμάτων, αστυνομικών, δικαστικών επιμελητών και άλλων. 

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση».

Αποθρασυμένη από τους νέους αντεργατικούς νόμους, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κάνει επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα, με τις πλάτες του κομματικού συνδικαλισμού.

Κομμάτι της συνολικής επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους. 
Κανένας απολυμένος δεν είναι μόνος του.
Στον κόσμο των Red Boys στοχοποιούν τους εργαζόμενους. Προφανώς και δεν είναι είδηση, αλλά προστέθηκε άλλο ένα συγκεκριμένο και κραυγαλέο παράδειγμα κόκκινου καπιταλισμού, με τον τρόπο που κάλυψε η κυρία Παπαρήγα την τυποεκδοτική. Είδαμε πώς αντέδρασαν τα κλαδικά σωματεία και οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική. Για την ιστορία  ούτε ένα ψήφισμα συμπαράστασης δεν έβγαλαν. Στη συνέχεια και παρά τις απόπειρες τρομοκράτησης των απολυμένων να μη μιλήσουν και βλέποντας την ανοχή-ασυλία-συγκάλυψη για τις ομαδικές απολύσεις όλων των ταξικών δυνάμεών προχωρούν και σε νέες απολύσεις συναδέλφων. 

Η φώτο δείχνει τι έπρεπε να κάνουν 
οι αγωνιστές συνδικαλιστές του κλάδου 
(μια φώτο χίλιες λέξεις)


Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας:
‐ Λαμπρόπουλος Ηλίας του Αλεξίου Πρόεδρος Δ.Σ.
‐ Ντούρος Ιωάννης του Αλκιβιάδη Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής
‐ Διακουμής Κωνσταντίνος του Σωτηρίου Μέλος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος
‐ Γόντικας Αριστοτέλης του Ιωάννη Mέλος Δ.Σ.
‐ Μοντσενίγος Λεωνίδας του Χρήστου Mέλος Δ.Σ.
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι μέχρι 28/7/2012.

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε την 31/12/2009 στα 50.730.108,97 ευρώ
ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ: Πέντε μέλη ΔΣ = 185.658,73 ευρώ (63.263.212,24 δρχ.) Αμοιβές Μελών Δ.Σ + ΕΞΤΡΑ
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ?

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ Δευτέρα 27/9/2010, στις 3.00 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24/9/2010
Οι πρακτικές ετοιμασίες της διοίκησης του ΔΟΛ για μαζικές απολύσεις στο διοικητικό προσωπικό (με λίστες για 50% του προσωπικού) καθιστούν επιτακτική τη συνεννόησή μας για να αποτρέψουμε τη λογική της εργοδοσίας. Πρέπει να βοηθήσουμε και τα σωματεία μας στην απόφασή τους για «δυναμική υπεράσπιση των ΣΣΕ και των θέσεων εργασίας» και να προετοιμάσουμε «την ακαριαία αντίδραση όλων των σωματείων» σε κάθε προσπάθεια περικοπής μισθών ή θέσεων εργασίας 
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού σε μια πρώτη Συνέλευση τη Δευτέρα, 27/9/2010. Ζητήσαμε από τη διοίκηση το αμφιθέατρο, για να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης που μας έλειψε την τελευταία φορά, αλλά σε περίπτωση που δεν μας δοθεί η αίθουσα θα διεξαχθεί η συζήτηση στην είσοδο, στο εσωτερικό του κτιρίου. 

Γενική Συνέλευση
όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ
Δευτέρα 27/9/2010, στις 3.00 μ.μ.

Έκπληκτοι και αγανακτισμένοι

Γνωστό ατελιέ με ψηφιακές εκτυπώσεις και έντονη παρουσία στον χώρο αναγκάστηκε να διακόψει την λειτουργία του. Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι που το είχαν ήταν άριστοι επαγγελματίες, συνεργάτες και φίλοι.

Ποιος ξέρει τι έταξαν οι κυβερνώντες στους μεγαλοψευταράδες, τεμπελχανάδες της ΓΣΕΕ

«Παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις». 
Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννης Παναγόπουλος προανήγγειλε το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων στην χώρα μας. 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Nέα συνάντηση Τετάρτη 29/9 στις 11:30

Περίπου 80 εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας, όπου ήταν προγραμματισμένη η τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων-εργοδοσίας και κράτους για την υπόθεση του λουκέτου στα “Ελληνικά Γράμματα”. Η τριμερής τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η διοίκηση του Ψυχάρη δεν παρευρέθη, προσποιούμενη ότι δεν πήρε ποτέ το fax που της εστάλη κι έτσι έπειτα από πίεση των εργαζομένων ορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη Τετάρτη 29/9 στις 11:30

Οι τιμές του χαρτιού θα εκτοξευθούν από αθέμιτες μεθοδεύσεις των Ευρωπαϊκών Χαρτοβιομηχανιών που απειλούν να πλήξουν άλλη μια φορά τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Σας επισυνάπτουμε το ακόλουθο Link το οποίο πιθανών Να ενδιαφέρει του αναγνώστες του BLOG , καθώς  οι Ευρωπαίοι Χαρτοβιομήχανοι προσπαθούν με επιβολή περιοριστικών μέτρων και ερευνών για Anti-dumping να αποτρέψουν την εισαγωγή επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα.
 http://www.protectpaperusers.eu/  Στο LINK μπορεί ο κάθε τυπογράφος να στείλει την άποψη του κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Ο πρώτος μύλος πολτοποίησης για την παρασκευή χαρτιού που λειτούργησε στη χώρα μας στο Αίγιο.
Ο πρώτος μύλος πολτοποίησης για την παρασκευή χαρτιού που λειτούργησε στη χώρα μας στο Αίγιο.
Στην Κίνα έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία 5 χρόνια οι πιο σύγχρονες μηχανές παραγωγής επιχρισμένων χαρτιών, πλάτους 10 και 12 μέτρα, οι οποίες έχουν τρομάξει τους Ευρωπαίους βιομήχανους με την ποιότητά και την παραγωγική τους ικανότητα. Αυτές οι σύγχρονες μηχανές επιτρέπουν στα Κινέζικα εργοστάσια να έχουν καλύτερα κοστολόγια και να πωλούν το χαρτί φθηνότερα στην Παγκόσμια Αγορά.

Οι ευρωπαίοι βιομήχανοι με τις απαρχαιωμένες μηχανές, ηλικίας 20 και 30 ετών, πλάτους μόλις 4 έως 7 μέτρα, βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα Κινέζικα εργοστάσια αποφάσισαν να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να επιβληθούν ρυθμιστικοί φόροι στην εισαγωγή επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα έτσι ώστε να μπορούν να κρατάνε τις τιμές του χαρτιού στα επίπεδα που επιθυμούν και τους εξασφαλίζουν ένα πολύ καλό κέρδος εις βάρος των τυπογράφων.   

Ειδικά για την Ελλάδα η επιβολή φόρων στις εισαγωγές από την Κίνα θα σήμαινε ότι οι ‘Έλληνες Τυπογράφοι θα πάψουν να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο χαρτί και θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν πολλαπλές αυξήσεις στο εγγύς μέλλον, με ότι αυτό συνεπάγετε για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.
Επιπλέων η Τουρκία που ήδη τυπώνει πολλές ‘’Ελληνικές’’ δουλειές θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι Τούρκοι Τυπογράφοι θα συνεχίσουν να αγοράζουν φθηνά παίρνοντας και άλλες πολλές δουλειές από Ελληνικά Τυπογραφεία οδηγώντας τα στο κλείσιμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφανθεί τον Νοέμβριο του 2010 για το αν θα επιβάλει φόρους εισαγωγής.
Σε κάθε περίπτωση αν επιβληθούν φόροι στην εισαγωγή χαρτιού από την Κίνα, τα χαρτιά θα ακριβύνουν ακόμη πιο πολύ στην Ελληνική αγορά, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των τυπογραφείων που θα υποχρεωθούν να την απορροφήσουν καθώς στην περίοδο ύφεσης που διανύουμε δεν θα μπορούν να την περάσουν στους πελάτες τους.


http://www.protectpaperusers.eu/  
Στο LINK μπορεί ο κάθε τυπογράφος να στείλει την άποψη του κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------