Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκρέμαστοι και απολυμένοι. Κάθε λέξη έχει επιβεβαιωθεί στη ζωή και αποκτά πρόσθετη αξία από τις εξελίξεις

ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΕΤΡΟΝ»
Αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία
Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι
Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της εκτυπωτικής εταιρείας «ΜΕΤΡΟΝ» απαίτησαν οι εργαζόμενοι, που προχώρησαν σε δυναμική τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη και γενική συνέλευση. Ταυτόχρονα, εξέλεξαν Σωματειακή Επιτροπή, με ψηφοφορία που διεξήχθη την ώρα της στάσης εργασίας, ενώ σήμερα, Τρίτη, πραγματοποιούν γενική συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα τους απέναντι στην εργοδοτική αδιαλλαξία.

Η εργοδοσία προχώρησε την περασμένη βδομάδα στην τρομοκρατική απόλυση πέντε εργαζομένων, μια μέρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Σωματειακής Επιτροπής, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι μετά από πρόσφατη συνέλευσή τους. Οι τρομοκρατικές αυτές απολύσεις, όμως, δεν έμειναν αναπάντητες. Από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 10, οι εργάτες ήταν έξω από το εργοστάσιο, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και το σταμάτημα των απολύσεων. Στη στάση εργασίας μαζί με τους συναδέλφους τους και οι ίδιοι οι απολυμένοι.

Από την πρώτη στιγμή, στον αγώνα των εργαζομένων και τα ταξικά συνδικάτα. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους. Μαζί τους το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής, οι Λογιστές Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Ενωση Αμμοβολιστών - Βαφέων, ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μιλώντας στους εργαζόμενους τους κάλεσε να παραμείνουν συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο και να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στις απειλές της εργοδοσίας και να προχωρήσουν στο συντονισμό με τα ταξικά συνδικάτα μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Αμέσως μετά, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της εργοδοσίας. Ενώ αρχικά η εργοδοσία δεσμεύτηκε πως θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους, την επόμενη μέρα αρκέστηκε να πει πως θα επαναπροσλάβει τον έναν απ' τους τρεις και πάλι με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, σε κοινή συνεδρίαση η Σωματειακή Επιτροπή και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αποφάσισαν να μην υποχωρήσουν απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις εκδικητικές απολύσεις.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Καλό το μπλα-μπλα άλλα οι συνάδελφοι 
έχουν οικογένειες και είναι ΑΝΕΡΓΟΙ 
Το δίδυμο Τόλης-Ματζώρος, μπορεί να ξεκαθαρίσει τελικά πόσοι ήταν οι απολυμένοι πέντε ή τρεις;;;
Αν δεν γνωρίζουν ας διαβάσουν προσεκτικά την προηγούμενη ανάρτηση!!!
Το δίδυμο Τόλης-Ματζώρος, σκοπεύει να παρατήσει τον αγώνα εάν η εργοδοσία δεν επαναπροσλάβει όλους τους συναδέλφους;;;
Ελπίζουμε να μην γίνουν και στην "ΜΕΤΡΟΝ" 
αυτά που έγιναν και στην «ULTRA PRINT»  συντρόφια τους πουλήσατε ... κλικ εδώ
Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται, δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί τις αποφάσεις τον κομματικών συνδικαλιστών του κλάδου, το λαϊκό κίνημα να αντεπιτεθεί με ριζοσπαστικό πλαίσιο πάλης.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------