Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ανάμνηση των καλών ημερών παραμένει ισχυρή και διατηρεί, άγνωστο για πόσο, την ανοχή της κοινωνίας σε υψηλά επίπεδα.

Ο ελληνικός λαός κυριαρχείται από αισθήματα φόβου, 
ανασφάλειας, αμφισβήτησης, οργής αλλά και 
μεγάλης σύγχυσης για το τι πρέπει να γίνει. 

Από τα ευρήματα έρευνας της Κάπα Research φαίνεται ως τώρα να επικρατούν τα αισθήματα του φόβου και της ανασφάλειας έναντι εκείνων της οργής και της συγκρουσιακής αμφισβήτησης, τα οποία όμως δεν είναι αμελητέα. Σχεδόν οι μισοί δηλώνουν πρόθυμοι να απεργήσουν και να διαδηλώσουν και ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτώμενων πάνω από 30% υπερασπίζεται τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και εργοστασίων, πάνω από 20% επικροτεί το κλείσιμο των δρόμων και την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, ενώ ένα 14% αναγνωρίζει τη βία ως μέσο έκφρασης και διεκδίκησης και ένα 10% ανέχεται ακόμη και την πρόκληση ζημιών σε κτίρια και καταστήματα. 

Η ανησυχία για την επαπειλούμενη χρεοκοπία είναι μεγάλη, οι πολίτες τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και ορισμένοι σκέπτονται ακόμη και τη λύση της μετανάστευσης. Ανησυχούν λιγότερο για την εκτροπή των δημοκρατικών θεσμών και για την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Πλήθος «λουκέτων» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι-«λάστιχο» αποτυπώνονται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2010.
* Σχεδόν 9 στις 10 θέσεις μισθωτών που χάθηκαν μέσα σε ένα έτος ήταν μόνιμης απασχόλησης (98%).
* Σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (μειωμένο ωράριο) εργάζονταν 280.061 άτομα. Από αυτούς πάνω από τους μισούς (144.720 άτομα) δήλωσαν ότι επέλεξαν κάτι τέτοιο διότι δεν μπόρεσαν να βρουν εργασία πλήρους ωραρίου. Το 74% εξ αυτών δεν μπόρεσε να βρει μια μόνιμη δουλειά.
* Σημαντικά ανέβηκε επίσης ο αριθμός αυτών που καλούνται να περάσουν το μήνα τους έχοντας στην τσέπη τους το πολύ 500 ευρώ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά έσπασαν την... κατοστάρα (χιλιάδες) οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν (103.845) στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι διακοπές επιχειρήσεων στο Επιμελητήριό μας έχουν αυξηθεί κατά 50% μεταξύ των ετών 2009 - 2010
ΞΥΠΝΑ ΚΟΣΜΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ….
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------