Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

NEWSLETTER ME TA NEA TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕΜΕΕ

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
σας εύχεται
Καλές Γιορτές,
Υγεία σε όλους.


10η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.

«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΩΝ Ν. 3845, 3846 ΚΑΙ 3863/2010:
TO KOYTI THΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΙΣΤΟ…»
H ημερίδα που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.), Ακαδημίας 18 – Αθήνα, αναβλήθηκε λόγω των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και θα μεταφερθεί μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Για την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε μέσω του Printnews και σχετικής εγκυκλίου.
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. στο Ξενοδοχείο Holiday Inn με τη συμμετοχή 38 εκπροσώπων – μελών του Συνδέσμου. την έναρξη της συνέλευσης έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γρηγόρης Κόκκορης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με έναν σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε κυρίως στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και κατ’επέκταση ο κλάδος μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση των πεπραγμένων της Διοίκησης από τον κ. Κόκκορη, για την χρονιά που πέρασε, καθώς επίσης και ο οικονομικός απολογισμός της διαχειριστικής περιόδου 01.11.09 έως 31.10.10 και ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2011.


Ακολούθησε γόνιμη και διεξοδική συζήτηση μεταξύ των συνέδρων και του Διοικητικού Συμβουλίου, με την παρουσία και την νομική θέση του δικηγόρου του Συνδέσμου κ. Κων/νου Ανυφαντή, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κλάδο μας, σε εργασιακά θέματα και ειδικότερα σε ζητήματα που αφορούν στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στον αθέμιτο ανταγωνισμό, στην εξεύρεση τρόπου προσέγγισης νέων μελών καθώς και στη Σχολή.


Η φετινή Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των μελών , έντονη , δημιουργική , με σοβαρούς προβληματισμούς και συμμετοχή των παρευρισκομένων στηνv προσπάθεια να βρεθούν λύσεις και διέξοδοι. Το Δ.Σ. δεσμεύθηκε να μελετήσει προσεκτικά όλες τις προτάσεις και να ενεργήσει, όπως πάντα, με τον καλύτερο δυνατό και πιο αποτελεσματικό τρόπο.


YΠEYΘYNΟΣ EKΔOΣHΣ: Κωνσταντίνος Πλέτσας

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------