Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στην τρομοκρατία της εταιρείας «ΜΕΤΡΟΝ»

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας λιθογραφίας «ΜΕΤΡΟΝ», από τις 7 μέχρι τις 10 π.μ., μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και κατόπιν των έξι τρομοκρατικών απολύσεων που πραγματοποίησε η εργοδοσία, προχτές Τρίτη. Να σημειωθεί πως αυτές οι απολύσεις έγιναν μία μέρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Σωματειακής Επιτροπής, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι μετά από πρόσφατη γενική τους συνέλευση.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, η εργοδοσία «απέλυσε έναν εργαζόμενο που είχε οριστεί Εφορευτική Επιτροπή καθώς και δύο από τους πέντε υποψηφίους - τη μία από τους δύο τη στιγμή που διαμαρτυρήθηκε για τις απολύσεις των συναδέλφων της». Η εργοδοτική τρομοκρατία, όμως, δε μένει αναπάντητη: «Η επιθετικότητα της εργοδοσίας έχει στόχο να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο με τη βοήθεια των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και μεθόδευσε την επίθεση και τον εκφοβισμό. Με κάθε μέσο θα απαντήσουμε στην εργοδοσία. Απαιτούμε τώρα την άμεση ανάκληση των απολύσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------