Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΟ ΑΛΕΞΗ , ΑΝΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακυρώνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι τουλάχιστον 3.500 υποθέσεων φοροδιαφυγής, που έχουν διενεργηθεί από τον ΣΔΟΕ, όπως ορίζει διάταξη που ψηφίστηκε τον Αύγουστο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ακύρωση αυτή γίνεται, καθώς μετατρέπονται οι εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ σε απλά δελτία πληροφοριών και έτσι ουσιαστικά αναστέλλονται όλες οι καταλογισμοί φόρων και προστίμων, με αποτέλεσμα οι εφορίες να καλούνται να ξεκινήσουν από την αρχή τους ελέγχους.

Αυτό ακριβώς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: "άραγε ποιούς εξυπηρετεί η διάλυση του ΣΔΟΕ και η επαίσχυντη μετατροπή των εκθέσεων του ΣΔΟΕ σε απλά δελτία πληροφοριών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις μεγαλης φοροδιαφυγής και εισπραξιμότητας".

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, δεν βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι οι μέχρι τώρα έλεγχοι σε 3.500 υποθέσεις είναι ουσιαστικά άχρηστοι, αφού θα επαναληφθούν και εγκυμονεί ο κίνδυνος κάποιές υποθέσεις και πρόστιμα να παραγραφούν.

Πέρα από αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση, η ίδια διάταξη προβλέπει πως από τους 740 υπαλλήλους που υπηρετούν στο ΣΔΟΕ, οι 500 θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με τους εργαζομένους στις εφορίες να μιλούν για αποδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού.


Εκτός από τις συγκεκριμένες 3.500 υποθέσεις που είχαν τελεσφορήσει και θα έδιναν χρήμα στο κράτος, στο ΣΔΟΕ εκκρεμούν άλλες 35.000 υποθέσεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Βέβαια εάν κάποιος έλεγχος προσώπου που ανήκει στη λίστα Λαγκάρντ ήταν ανάμεσα στις 3.500 υποθέσεις που θα θεωρούνται πλέον απλά πληροφοριακά δελτία, τότε αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν θα πληρώσει φόρο ή πρόστιμο, αλλά θα ξανατεθεί η υπόθεσή του προς έλεγχο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στις εφορίες αναφέρουν πως "αποδυνάμωση του ΣΔΟΕ που αποτελεί την κορωνίδα των ελεγκτικών μηχανισμών, την αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής, με τη μεταφορά 500 υπαλλήλων (σε σύνολο 740) προς τη ΓΓΔΕ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση και μάλιστα σε μια περίοδο που, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, μεγάλος αριθμός σοβαρών υποθέσεων βρίσκεται σε προχωρημένο και ώριμο στάδιο για την ολοκλήρωσή τους και την εισροή στα ταμεία του κράτους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ".

Πηγή: Με πληροφορίες από την Καθημερινή
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------