Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης… Το βιβλιοπωλείο Ραγιάς

SE3Ο κλάδος αφανίζατε συστηματικά, κάθε τι Ελληνικό πρέπει να καταστραφεί και να σβήσει. Αυτός είναι ο λόγος που πολεμάνε συστηματικά εδώ και 10 χρόνια την Ελληνική τυπογραφία και το Ελληνικό βιβλίο.  Χιλιάδες λουκέτα δεκάδες χιλιάδες οι άνεργοι εργαζόμενοι του κλάδου.

Από το 1960 το βιβλιοπωλείο Ραγιάς συντροφεύει χιλιάδες Θεσσαλονικείς στο ταξίδι τους στον κόσμο του βιβλίου.

Θέμα συζήτησης αποτελεί στην πόλη η είδηση ότι κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης.Τις τελευταίες μέρες στο βιβλιοπωλείο επικρατεί κοσμοσυρροή, καθώς πουλάει τα βιβλία με τιμές κάτω του κόστους.

Το βιβλιοπωλείο Ραγιάς, που βρίσκεται στο κέντρο, στην οδό Ερμού, κατεβάζει τα στόρια μια για πάντα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί και όπως δήλωσαν στο Seleo η Ουρανία και Σοφία Ραγιά: «Θέλουμε να φύγουμε αξιοπρεπώς από τον χώρο, χωρίς να χρωστάμε. Έτσι ακριβώς όπως ζήσαμε τόσα χρόνια».

Το βιβλιοπωλείο αποτελεί στέγη πολιτισμού εδώ και 55 χρόνια, με χιλιάδες βιβλία να πλημμυρίζουν τα ράφια του. Η επιχείρηση είχε περάσει από τον πατέρα στις δυο του κόρες, Ουρανία και Σοφία. «Δεν ξέρουμε τίποτα άλλο από το βιβλίο. Εδώ μέσα γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε» αναφέρουν η Σοφία και Ουρανία Ραγιά.

Σάλο έχει ακόμα προκάλεσε η είδηση ότι το ιστορικό βιβλιοπωλείο Ραγιάς κλείνει και δεν μπορεί να δωρίσει τα χιλιάδες βιβλία του για να μην γίνουνε πολτός, γιατί θα πρέπει να πληρωθεί ο ΦΠΑ.

“Προσπαθούμε να διώξουμε το στοκ μέχρι τέλος του μήνα. Όσα δεν πουληθούν θα γίνουν πολτός και θα πάνε στην ανακύκλωση. Είναι κρίμα.”

“Όσοι μας στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια όπως τμήματα του ΑΠΘ ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσουμε και να δωρίσουμε το στοκ μας. Γιατί να μην μπορούμε να το δωρίσουμε;”, διερωτάται.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών το βιβλιοπωλείο πρέπει να έχει “καθαρίσει” με υποχρεώσεις και συναλλαγές πριν από το τέλος του έτους και μόνη λύση που είναι δεδομένη μέχρι αυτή την ώρα είναι η πολτοποίηση πολύτιμων και χρήσιμων βιβλίων που θα μπορούσαν να κοσμούν δεκάδες βιβλιοθήκες της χώρας!, λέει η Σοφία.

SE4

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------