Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο στρατός θα μπορεί ακόμη και να πυροβολεί πρόσφυγες

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινοβούλιο της ΟυγγαρίαςΜε νέο νόμο, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενισχύει τις εξουσίες του στρατού αλλά και της αστυνομίας απέναντι στους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες.

Το νομοσχέδιο εισηγήθηκε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ορμπάν και υιοθετήθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία 151 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 27 αποχές.

Με το νέο νόμο, οι στρατιώτες θα μπορούν να ανοίγουν πυρ κατά μεταναστών υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ακόμη, καθιερώνεται η δυνατότητα μαζικής ανάπτυξης στρατιωτών στα σύνορα, ενώ αναγνωρίζεται το δικαίωμα υπό ορισμένες συνθήκες ο στρατός και η αστυνομία να ανοίγουν πυρ εναντίον των μεταναστών, υπό την προϋπόθεση τα όπλα να είναι «μη θανατηφόρα».

Ο στρατός έχει επομένως το δικαίωμα να κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών, πυροτεχνικών συσκευών, δακρυγόνων και όπλων που εκτοξεύουν δίχτυα, σύμφωνα με το κείμενο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ουγγρικού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον εξουσιοδοτείται ο στρατός να διεξάγει ελέγχους για την ταυτοποίηση στοιχείων και να προχωρά στην κράτηση των μεταναστών.

Ο νόμος, με τον οποίο ολοκληρώνεται η αντιμεταναστευτική νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ την 15η Σεπτεμβρίου, επιτρέπει στην αστυνομία να διεξάγει έρευνες σε κάθε οικία ιδιώτη όπου υπάρχουν υποψίες ότι βρίσκονται μετανάστες.

Αυτά τα νομοθετήματα έχουν τεθεί σε ισχύ στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί “σε κατάσταση συναγερμού λόγω της μαζικής μεταναστευτικής ροής”, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε ad hoc σε έξι επαρχίες που συνορεύουν με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινοβούλιο της Ουγγαρίας

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------