Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

“΄Ωπα παιδιά, μας την πέσανε!”

Ο τίτλος δεν είναι ακόμα μία υπερβολή για να «τσιμπήσει» ο αναγνώστης. Είναι η αλήθεια. Μπήκαμε στον Δεκέμβριο δηλαδή στον δωδέκατο μήνα του 2015 και οι εργαζόμενοι της «Μακεδονίας» είναι απλήρωτοι περισσότερο από 6 μήνες.


Δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τους απλήρωτους μισθούς, καθώς η εταιρία πληρώνει με κάποια ποσά κάθε εβδομάδα, βάσει ποσοστών, που διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο, χρωστά και Κυριακάτικα και άδειες ενώ το δώρο Χριστουγέννων του 2014 το καταβάλει τμηματικά εδώ και 2 μήνες.

Αν, επίσης, αναλογισθεί κανείς ότι οι μισθοί που ισχύουν στο συγκρότημα έχουν ήδη υποστεί μειώσεις κατά 30%, μετά την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τότε η «πραγματική».. μείωση σε σχέση με τη ΣΣΕ του 2009 είναι ακόμα μεγαλύτερη του 50%.

 Ζούμε σε μια φασιστική αριστερή χώρα κομμουνιστών.
Έχει πολλά προβλήματα να λύσει η ελληνική κοινωνία και είναι άκομψο να ακούμε και να βλέπουμε δυο μέρες στα ΜΜΕ ποσό ταλαιπωρήθηκε η αξύριστη χήρα με την γραφειοκρατία ..... Όταν υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν, που πεινάνε, λουκέτα, άνεργοι και παιδιά που ζουν από φιλανθρωπίες.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------