Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Καθυστέρηση των πληρωμών των μισθών (έως και 3 μήνες)

Εδώ και 2 χρόνια έχει «καθιερωθεί» από τη διεύθυνση της εταιρείας η καθυστέρηση των πληρωμών των μισθών (έως και 3 μήνες) στους εργαζόμενους/ες της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου με πρόφαση την οικονομική κρίση.


Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου 
Την τελευταία βδομάδα του Νοέμβρη οι εργαζόμενοι κλήθηκαν από την εργοδοσία και τους προϊστάμενους να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο θα δήλωναν ότι έχουν λάβει γνώση για το «σχέδιο περί εξυγίανσης» της εταιρείας

Στο έγγραφο αυτό ζητούνταν με την υπογραφή τους να συναινέσουν στο άνοιγμα της «διαδικασίας εξυγίανσης». Φυσικά, το κείμενο αυτό δεν ανέφερε πουθενά τις επιπτώσεις της υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης, ούτε για την ίδια την εταιρεία, αλλά, το κυριότερο, ούτε για την τύχη των εργαζόμενων σε αυτή.

Μια σειρά εργαζόμενοι, ακόμα και μετά από τις έντονες πιέσεις της εργοδοσίας, αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία κινήθηκε δικαστικά προκειμένου να «παγώσει» τα χρέη της έως ότου γίνει το δικαστήριο για την υπαγωγή σε «καθεστώς εξυγίανσης». Κάποιοι συνάδελφοι αντέδρασαν άμεσα και συλλογικά ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας.  
Η δικαστική απόφαση -που βγήκε πριν από λίγες μέρες- ήταν εν τέλει αρνητική για τα σχέδια της εταιρείας και η εργοδοσία απέδωσε την έκβαση της δίκης στην άρνηση μέρους των εργαζομένων να συναινέσουν στη διαδικασία «εξυγίανσης» και ως εκ τούτου να τοποθετηθούν υπέρ της εταιρείας στο δικαστήριο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------