Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Γι αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει;

Πεινάει το 60% των Ελλήνων μαθητών στα σχολεία της Αττικής.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έξι στους δέκα Έλληνες μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια, δεν έχουν δηλαδή πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα τροφής, ενώ σχεδόν το 25% των Ελλήνων μαθητών πλήττεται από πείνα.

Χωρίς φαγητό ένας στους δύο μαθητές δημοτικού στην περιφέρεια
Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 
 
Σύμφωνα με τα 42.727 ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν γονείς των Ελλήνων μαθητών από σχολεία σε 23 νομούς της χώρας, το 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και 21% πείνα. 
 
Στο 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.
 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Prolepsis, σημαντική ένδειξη της επιτακτικής ανάγκης για σίτιση αποτελεί και ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.053 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 152.397 μαθητές, εκ των οποίων σήμερα σιτίζονται οι 15.520.
 
 
 Όταν πας και τους ψηφίζεις, αυτά ονειρεύεσαι

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------