Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κόκκινο πανί οι ΜΕΛ ΑΕ για τους εργαζόμενους του κλάδου. Απεργία στις 2 Ιούνη

Με την απεργία στις 2 Ιούνη απαιτούν οι εργαζόμενοι του κλάδου, ταυτόχρονα, και την απόσυρση της αγωγής της «Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου» (ΜΕΛ ΑΕ)

Σε απεργία, διεκδικώντας τώρα υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προχωρά η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, την Πέμπτη 2 Ιούνη. Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου έχει ήδη καθορίσει το απεργιακό της ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης.

Κάλεσμα οργανωμένης αντεπίθεσης
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου αποφάσισε κλιμάκωση του αγώνα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, με απεργία σε Χαρτοποιία, Κυτιοποιία, Εκτυπωτική Βιομηχανία, Γραφικές Τέχνες, Επεξεργασία Χάρτου και Χαρταποθήκες σε όλη τη χώρα. 

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Συνάδελφοι, μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας δρόμος είναι να υποταχτούμε και να παραδοθούμε στη βαρβαρότητα, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να μείνουμε χωρίς σύμβαση, να μας αλυσοδέσουν, ποινικοποιώντας τον κάθε αγώνα μας. O άλλος δρόμος είναι να αντεπιτεθούμε, οργανωμένα με την Ομοσπονδία μας, τα Σωματεία μας, ενιαία, με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα σε λαϊκή συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα για όλα τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για την υπογραφή τώρα ικανοποιητικών ΣΣΕ. Στο δρόμο της ανυπακοής και της απειθαρχίας στους αντεργατικούς νόμους, σε ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Αυτό το δρόμο προτείνουμε να ακολουθήσουμε που είναι σήμερα μονόδρομος για τους εργαζόμενους και μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αν αποφασιστικά και χωρίς ταλαντεύσεις μπούμε όλα τα Σωματεία στη μάχη εξασφαλίζοντας την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων».

Ξεχωριστό ζήτημα για τους εργαζόμενους στον Τύπο και το Χαρτί αποτελεί και η απόπειρα της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγωγή της «Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου» (ΜΕΛ ΑΕ) προς την Ομοσπονδία, απαιτώντας το ποσό των 228.000 ευρώ, διότι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργία ενάντια σε τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή. Με την απεργία στις 2 Ιούνη απαιτούν, ταυτόχρονα, και την απόσυρση της αγωγής. Στο μεταξύ, προχτές, Κυριακή, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων πραγματοποίησε τη Γενική της Συνέλευση, όπου αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------