Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Καλώ όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν τον ΣΕΜΕΕ, να τον στηρίξουμε και να τον αναπτύξουμε.

Κάθε κλαδική έκθεση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο της. Ενημερώνει, υπενθυμίζει, δημιουργεί ευκαιρίες, γίνεται σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου και τελικά μπορεί και πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς για κάθε κλάδο.
Η φετινή GRAPHICA έγινε κάτω από πολύ ιδιαίτερες, δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας γενικότερα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι, ο κόσμος που την επισκέφθηκε είχε κάτι καινούριο να δει. Εγώ προσωπικά είδα δύο νέες εξαιρετικές μηχανές. Μία για εκτύπωση φύλλων και μία για ψηφιακή εκτύπωση. Τελικά πάντα σε μία έκθεση εκτός από την γενικότερη ενημέρωση και τάση της αγοράς, αρκούν ένα ή δύο πράγματα για να σου δώσουν μία νέα προοπτική, ένα νέο δρόμο, μία καινούρια εφαρμογή.

Η εικόνα του κλάδου δεν νομίζω ότι καλύφθηκε από τα εκθέματα και τους εκθέτες συνολικά. Ειδικότερα όμως, θα έλεγα ότι ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας με έμφαση την ψηφιακή εκτύπωση και τις απεριόριστες εφαρμογές της. Οι επισκέπτες, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο ήταν “αρκετοί” και απρόσμενα ζεστοί και με ενδιαφέρον για κάποια επένδυση εξοπλισμού.

Σαν Σύνδεσμος αντιμετωπίσαμε συναδέλφους που δεν γνώριζαν την ύπαρξη μας, άλλους που μας ήξεραν, κάποιους που δεν φρόντισαν να μάθουν περισσότερα, εκείνους που πάντα έχουν κριτική στάση γιατί πάντα φταίει κάποιος άλλος και βέβαια τους συναδέλφους που στηρίζουν την κοινή μας προσπάθεια με απόψεις, ιδέες, κριτικές αλλά και συμπαράσταση. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο Σύνδεσμος έχει επιχειρήσεις μέλη και επιχειρηματίες είμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς κανένα προνόμιο ή κίνητρο. Καλώ όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν τον ΣΕΜΕΕ, να τον στηρίξουμε και να τον αναπτύξουμε. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι χρειαζόμαστε ψυχραιμία, υπομονή και αντίσταση στον ξέφρενο κατήφορο των τιμών που δεν οδηγεί πουθενά.
Θα υπενθυμίσω την δυνατότητα εξαγωγών και πιθανών συνεργιών με ισάξιες επιχειρήσεις προκειμένου να υπάρξει βελτίωση του κόστους από την οικονομία κλίμακος.
Γρηγόρης Κόκκορης
Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------