Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Αγγελιοφόρος» κατά απεργών - Νέα δικαστική αγωγή

Από asyntaxtostypos
Στη σκληρή οδό της δικαστικής σύγκρουσης επιμένει ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος, για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να διακόψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών η αγωγή που κατέθεσε ο εκδότης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ και των άλλων τριών συνδικαλιστικών σωματείων. Τι ζητάει; Να κηρυχθεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που έχει αρχίσει από χτες, Πέμπτη, στις 4 μμ, και λήγει αύριο, Σάββατο, στις 4 μμ. Η απεργία γίνεται με αιτήματα την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων, την προστασία του ενημερωτικού χαρακτήρα της εφημερίδας και την τήρηση των δεσμεύσεων της εργοδοσίας.

Χτες, Πέμπτη, από τις πρωινές ώρες επιχειρήθηκε από την εργοδοσία και τον διευθυντή της εφημερίδας, Νούλη Χατζηδημητρίου, να στηθεί με προκληκτικό τρόπο απεργοσπαστικός μηχανισμός με απώτερη επιδίωξη να κρεμαστεί στα περίπτερα η κυριακάτικη έκδοση του «Αγγελιοφόρου». Ωστόσο, τη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού διεμβόλισε η ΠΟΕΣΥ, η οποία κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μμ. Ετσι, έκανε αδύνατη την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου και έκλεισε την εργοδοτική «τρύπα» που είχε αφήσει ανοιχτή η ΕΣΗΕΜ-Θ. Σημειώνουμε ότι πριν από 10 ημέρες η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» προσέβαλε και πάλι δικαστικά 24ωρη προειδοποιητική απεργία των συνδικαλιστικών σωματείων. Η απεργία εκείνη κρίθηκε μεν παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν είναι νόμιμες οι απολύσεις που προηγήθηκαν.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές Μαρτίου οι περισσότεροι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» (με παρότρυνση της ΕΣΗΕΜ-Θ και των άλλων ενώσεων) υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας αποδεχόμενοι μειώσεις μισθών 12,5% με αντάλλαγμα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους για ένα χρόνο. Ωστόσο, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών η εργοδοσία εφαρμόζει σχέδιο μαζικών προγραφών επικαλούμενη τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2011.
Πηγή: http://asyntaxtostypos.wordpress.com

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------