Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΙΛΚΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στη νέα επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο «Φίλιππος» της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου. Η εργοδοσία, που μόλις πριν δύο μήνες επέβαλε με τρομοκρατία και εκβιασμούς την υπογραφή ατομικών συμβάσεων για μείωση μισθών 12,5% (με μείωση των ωρών εργασίας), επανήλθε και απαιτεί από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μείωση των μισθών τους κατά 50% και απολύσεις.

Το Σάββατο, με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ και με μπροστάρη το ταξικό σωματείο τους, τον Σύνδεσμο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τυπογραφείο και δήλωσαν ότι δεν θα μπουν για δουλειά αν η εργοδοσία δεν πάρει πίσω τα σχέδιά της. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύθηκε για διάλογο από μηδενική βάση και οι εργαζόμενοι τελικά εργάστηκαν. Χτες στη συνάντηση που έγινε με τον γενικό διευθυντή του ομίλου, τους ζητήθηκε να αποδεχθούν να δουλεύουν βράδυ αλλά να μην πληρώνονται τη νυχτερινή προσαύξηση, δηλαδή να δεχθούν μείωση του μισθού τους κατά 50%.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται καμία νέα αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις και μέσα από γενική συνέλευση αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 2 του Ιούνη που κήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου.


Η Ανώνυμη Εταιρία υπό την επωνυμία "Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε." ιδρύθηκε το 1996, από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μπακατσέλου και την ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ. Έχει την έδρα της, τη σύνταξη και τις προ-εκτυπωτικές εργασίες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Τσιμισκή 45, ενώ η υπερσύγχρονη και πλήρως καθετοποιημένη εκτυπωτική και παραγωγική μονάδα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που διαθέτει, στεγάζεται σε 10,000τμ στην Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς,.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------