Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο «τιμόνι» και μάλιστα αισθητά ενισχυμένες, επανεκλέχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στοΣωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιίας - Κυτιοποιίας - Χαρταποθήκης και Επεξεργασίας Χάρτου (Χαρτεργατών) νομού Αττικής. ΗΔημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, έλαβε 452 ψήφους για το ΔΣ του Σωματείου (σύνολο ψηφισάντων 453 και ένα άκυρο). Στις προηγούμενες εκλογές για το ΔΣ (2009) είχε λάβει 277 ψήφους, στον ίδιο αριθμό ψηφισάντων. Στις εκλογές δε συμμετείχε άλλη παράταξη. Επιπλέον για το ΕΚΑ, η ΔΑΣ πήρε 333 ψήφους εκλέγοντας 4 αντιπροσώπους (το 2009, 189 ψήφοι και 2 αντιπρόσωποι), ενώγια την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πήρε 281 ψήφους, εκλέγοντας 6 αντιπροσώπους (από 132 ψήφους και 3 αντιπροσώπους το 2009).

Με ανακοίνωσή του, το νέο ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες «παρά τα εμπόδια και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από εργοδότες». Και καλεί τους εργαζόμενους «σε μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από το ταξικό σωματείο. Από κοινού, όλοι μαζί να διαμορφώνουμε και να υλοποιούμε τις αποφάσεις μας, πιο δυναμωμένοι. Σήμερα, θα κάνουμε προσπάθειες μαζί με τους εργαζόμενους να ανταποκριθούμε, να βάλουμε εμπόδια, να ματαιώσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, στην προοπτική της ρήξης και της ανατροπής, της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής για να ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------