Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ΜΕΛ ΑΕ απαιτεί 228.000 ευρώ από την ταξική Ομοσπονδία!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ
Απαιτεί 228.000 ευρώ από την ταξική Ομοσπονδία. 
διότι προχώρησε σε απεργία απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης.
Το χρηματικό ποσό των 228.000 ευρώ απαιτεί η εργοδοσία της «Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου», ΜΕΛ ΑΕ, από την Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου και το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΕΛ, διότι Ομοσπονδία και Σωματείο πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, τη Δευτέρα 31 Γενάρη, απαιτώντας την ακύρωση της απόλυσης του συνδικαλιστή Κ. Βέλιου, πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων. Να σημειωθεί, δε, πως ο ιδιοκτήτης της ΜΕΛ ΑΕ είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου.

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, με σχετική ανακοίνωσή της, εκτιμά: «Την αγωγή αυτή την κατέθεσε η επιχείρηση τη στιγμή, μάλιστα, που βρέθηκε συμβιβαστική λύση μεταξύ του απολυμένου και της εταιρείας. Συνεπώς, σκοπός της εργοδοσίας είναι να ποινικοποιήσει, να τρομοκρατήσει και συντρίψει, αν μπορούσε, το δικαίωμα της διεκδίκησης, της απεργίας. Θέλει να αλυσοδέσει το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και όχι μόνο». Επισημαίνει, επίσης, πως στόχο έχει «να χτυπήσει συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, να ανοίξει συνολικότερο δρόμο στην ποινικοποίηση των αγώνων της εργατικής τάξης. Γι' αυτό το λόγο η απόκρουση της επίθεσης αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του κλάδου, όλη την εργατική τάξη».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αυτές οι ενέργειες μας πεισμώνουν περισσότερο για να βαδίσουμε πιο αποφασιστικά στο δρόμο της αντεπίθεσης για τα δικαιώματά μας, σε ανυπακοή με τους αντεργατικούς νόμους, σε ρήξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής». Για να καταλήξει: «Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στη νέα επίθεση της εργοδοσίας. Σύντομα θα συνεδριάσει και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------