Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αλλαγές στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ με διπλή στόχευση. Ζεστό χρήμα - ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου... Επικίνδυνοι χαμαιλέοντες από τη μια αθλιότητα στην άλλη

Στο ίδιο έργο θεατές
Προσχώρηση στους κεφαλαιοκράτες
Πόσοι στρατεύονται στην πάλη για την ανάπτυξη υπέρ του λαού;
Το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της «Τυποεκδοτικής», σύμφωνα με πληροφορίες της «Αξίας». Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει στην κατοχή του το εν λόγω τυπογραφείο, στο οποίο τυπώνεται εκτός όλων των άλλων και μεγάλο μέρος καθημερινών πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων και σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 45% της επιχείρησης.
Επί χρόνια και παρά τις κατά καιρούς κρούσεις που είχαν δεχτεί οι ιθύνοντες της Τυποεκδοτικής (πρόκειται για το μεγαλύτερο τυπογραφείο των Βαλκανίων που ανήκει στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) δεν έμπαιναν καν στον κόπο να συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού. Η σχετική συζήτηση ήταν casus belli. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από τα κεντρικά του κόμματος.
Πριν από έξι (περίπου) μήνες άρχισαν να διαφοροποιούνται τα πράγματα. Οι έχοντες την ευθύνη της εκτυπωτικής μονάδας που ανήκει στο ΚΚΕ λέγεται ότι άρχισαν να συζητούν την είσοδο στρατηγικών επενδυτών. 
Η αλλαγή της στάσης τους συνδέεται με την είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού 902 (αυτό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο) στην Digea, εταιρεία που διαχειρίζεται την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα. Ως γνωστόν στην εταιρεία μετέχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Alter, ΑΝΤ1, Μακεδονία (μετονομάστηκε σε ΑΝΤ2), Μega, ΣΚΑΪ και Star.(αυτό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο) φαίνεται ότι έγιναν πολλές συζητήσεις στο παρασκήνιο, μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΚΕ, και των εκπροσώπων των εκδοτών. Στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πώλησης ενός ποσοστού της Τυποεκδοτικής.
Προσχώρηση στους κεφαλαιοκράτες. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει μεγάλο πελατολόγιο, άρα και κερδοφορία.  Τώρα πλέον βρίσκονται κοντά στο να μπουν μέσα  επενδυτές. Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι ετοιμάζεται πρόταση εξαγοράς του 45% της Τυποεκδοτικής από συγκεκριμένο σχήμα εκδοτών.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------