Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«ULTRA PRINT» Οι εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί σε ανέχεια, αφού είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.


Δυναμική κινητοποίηση απ' το κλαδικό συνδικάτο
Δυναμική κινητοποίηση έξω απ' τα γραφεία των επιχειρήσεων ULTRA PRINT - ΔΙΑΔΗΜ - ΝΕΦΕΛΗ (του ομίλου συμφερόντων Φ. Βρυώνη), πραγματοποίησε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, απαντώντας στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που στην ουσία θέλει να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει έξω τους εργαζόμενους.
Με το πανό να γραφεί «Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας», η Ενωση, πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό έξω από την είσοδο των γραφείων. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία είναι ότι η εργοδοσία, αφού προχώρησε σε συνεχόμενες αλλαγές στη Διοίκηση, πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους και, κλείνοντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τους απαγορεύει την είσοδο στο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί σε ανέχεια, αφού είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.
Χτες, στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της Ενωσης και της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, συναντήθηκε με την εργοδοσία, η οποία για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε αδιάλλακτη. Οι εργαζόμενοι, απ' την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα η ίδια εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόλυση του προέδρου της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, την οποία ανακάλεσε μόνο κάτω από τη δυναμική απάντηση του Σωματείου και των εργαζομένων του κλάδου.
===========================
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου. Συγχαρητήρια στον Τόλη και των Ματζώρο για την προσπάθεια και τις δυναμικές επεμβάσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν μέλη του κλαδικού σωματείου.  Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την τυπογραφία να βγει από τον λήθαργο. Όποιος εργοδότης δεν πληρώνει εργαζόμενο ξεφτιλίζει τον κλάδο οδηγεί στην ανέχεια τους λιθογράφους και καταστρέφει οικογένειες. 
Είναι η πρώτη φορά που η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων  και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πήγαν έξω από τυπογραφείο με το σωστό πανό και χωρίς τα καραγκιοζιλίκια με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, τις φωνές και τα σπρωξίματα. 
Είναι η πρώτη φορά που οι συνδικαλιστές του κλάδου απέδειξαν ότι δεν είναι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αλλά των εργαζομένων.  Με την προσπάθεια όλων φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην τυπογραφεία.
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------