Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Eνδεχόμενο μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα


Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο της Συνόδου του Εκοφίν, μόλις μια μέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της Συνόδου του Εκοφίν, αλλά συμφώνησε με την άποψη ότι η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, περνάει μέσα από το περιβόητο «εργασιακό κόστος».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου συνέχισε λέγοντας ότι «το θέμα της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα, δεν περνάει μόνο από τους μισθούς. Περνάει από μία σειρά άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων»
Ο Στρος Καν, μιλώντας προχτές στο τηλεοπτικό δίκτυο «Euronews» και αναφερόμενος στην χαμηλή, όπως τη θεωρούν, ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι «για το λόγο αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, κάτι το οποίο είναι οδυνηρό, αλλά απολύτως αναγκαίο (...) Είναι ο μοναδικός τρόπος να πουλήσει αυτά που παράγει, όταν οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερες τιμές».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------