Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ψυχικά πάσχοντες μόνο στα χαρτιά

Συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος της απάτης σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ένας στους τρεις ασθενείς -όπως έχουν δηλωθεί από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και έως τον έλεγχο πληρώνονταν- στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Δηλαδή, σε ποσοστό 34,6% των δηλωθέντων ΑΜΚΑ είναι ανύπαρκτοι.


Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, που παρουσίασε την Τετάρτη η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, έπειτα από έλεγχο στα αρχεία 68 φορέων, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι λειτουργούν 272 μονάδες για ψυχικά πάσχοντες, 12.000 ασθενείς δεν υπάρχουν, καθώς τα ΑΜΚΑ ήταν ανύπαρκτα ή άκυρα, ενώ βρέθηκαν και ΑΜΚΑ που ανήκαν σε νεκρούς και δηλώνονταν μετά το θανατό τους.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε περαιτέρω έλεγχο στο εναπομείναν 66,36% των έγκυρων ΑΜΚΑ, των αρχικών δηλωθέντων από τους Φορείς, που αποζημιώνονταν, ποσοστό 12% των στοιχείων που πέρασαν τους προηγούμενους ελέγχους είναι, επίσης, άκυρο. Το σχετικό πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την περαιτέρω διερεύνηση και τον καταλογισμό ποσών, που αποτελούν ζημιά για το Δημόσιο.
Πλήρωνε κορόιδο τους σωτήρες.........

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------