Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σκουλήκια και σινδικαλΗστες κυβερνούν την χώρα καταστρέφοντας την

Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ συνδικαλιστών με αφορμή τα πλαστά (παράτυπα) πτυχία, ορισμένοι κάτοχοι των οποίων είχαν διοριστεί κατά το παρελθόν στο Δημόσιο


Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ), που επανέφερε εδώ κι ένα χρόνο το θέμα στην επικαιρότητα, συγκρούστηκε με την ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων), καθώς η δεύτερη ζήτησε να μην προχωρήσει διαδικασία αξιολόγησης των εν λόγω αποφοίτων.

Ειδικότερα, εδώ και αρκετούς μήνες το υπουργείο Παιδείας έχει «υποσχεθεί» διενέργεια εξετάσεων για όσους αποφοίτους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ορισμένα ΤΕΕ, για τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί καταγγελίες. Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας ότι πάνε να ακυρώσουν 5.000 πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νοσηλευτικού προσωπικού, τινάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των νοσοκομείων στον αέρα.

Οπως αποδείχθηκε και πρόσφατα σε μία άλλη μεγάλη διαμάχη, αυτή των βρεφονηπιοκόμων και των νηπιαγωγών, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» δύσκολα συμπίπτουν τα στοιχεία συνδικαλιστών. Η ΟΙΕΛΕ από την άλλη πλευρά καταρρίπτει τα παραπάνω νούμερα κάνοντας λόγο για περίπου 2.300 παράτυπα πτυχία από ΤΕΕ, ορισμένα εκ των οποίων αφορούσαν απόφοιτους νοσηλευτές, όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι παραπάνω από 1.000 αυτοί που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ ότι «φουσκώνει» τα νούμερα. Υπογραμμίζει όμως ότι αν και αδιόριστοι, ένα μέρος αυτών είναι στις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μάλιστα στην κορυφή των διοριστέων με τα ψεύτικα «άριστα».

«Οι 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό) συμμετείχαν σε διαγωνισμούς προκήρυξης θέσεων προσωπικού του ΑΣΕΠ (Ανεξάρτητη Αρχή). Το ΑΣΕΠ στην υποβολή των αιτήσεων, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τα δικαιολογητικά, έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Με το βαθμό του πτυχίου τους (κύριο προσόν διορισμού) κατατάχθηκαν στους επιτυχόντες των διενεργηθέντων διαγωνισμών και προσελήφθησαν στα νοσοκομεία. Τα πτυχία τους είναι νόμιμα φέροντας σφραγίδα και υπογραφή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε νομού. Ταυτόχρονα ελέγχθη η γνησιότητά τους από τα Γραφεία Προσωπικού των νοσοκομείων, αφού διαβιβάσθηκαν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και διασταυρώθηκε η γνησιότητά τους», ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις και για δικαστικές προσφυγές.

Για την ιστορία, η βόμβα των παράτυπων πτυχίων είχε σκάσει στα χέρια της τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία προχώρησε στην ψήφιση νόμου που όριζε τη νομιμοποίηση του πτυχίου από ΤΕΕ-μαϊμού.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------