Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΣΑΛΟΣ οι νέοι της Ελλάδας είναι προδότες;;;

Με αφορμή τη δήλωση του Κώστα Καζάκου ότι οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα για να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδότες.

Διορισμοί συγγενών
Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών προσελήφθη ο α' ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή....
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ.
Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο.

Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:

Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).

Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).

Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.


Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:

Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας

Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.

Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη.

Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).

Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.

Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.

Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης.

Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία».

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.

Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου).

Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).

Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.



Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.

Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος.

ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).

Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ.

Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων .

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.

Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών.

Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή.

Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά.

Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος.

Η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού


Κρίνεται, επίσης, σκόπιμο να αναφερθεί η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, που εισήγαγε η κυβέρνηση (με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση):

Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει:

«Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους».

Με τη ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές).
Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους.Α) Διορισμοί Συγγενών: • Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών π ροσελήφθη ο Α΄ ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή. • Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ. • Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης. • Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. • Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής. • Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου. • Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. • Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. • Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. • Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα: • Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου). • Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή). • Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ. Β)Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών: • Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. • Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη. • Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων. • Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. • Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας • Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης. • Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας. • Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη. • Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη. • Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). • Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). • Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας. • Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας. • Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία. • Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης. • Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία». • Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. • Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης. • Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές. • Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία. • Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). • Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης). • Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). • Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. • Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». • Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. • Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας. • Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. • Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. • Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος. • ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ). • Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ. • Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος. • Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. • Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. • Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ. • Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων . • Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ • Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας. • Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. • Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών. • Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας. • Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ. • Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή. • Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. • Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού. • Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά. • Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος. • Κρίνεται, επίσης, σκόπιμο να αναφερθεί η νέα «πατέντα» για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, που εισήγαγε η κυβέρνηση (με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση): Tο εν λόγω άρθρο αναφέρει: «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους». Με τη ρύθμιση αυτή, αφενός, δίνεται η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να στελεχώσει, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, τον κρατικό μηχανισμό με πάσης φύσεως κομματικά στελέχη (υψηλόβαθμα, χαμηλόβαθμα, ακόμα και αφισοκολλητές). Η ρύθμιση αυτή, αφετέρου, δημιουργεί ανεξέλεγκτες δαπάνες για τα κρατικά ταμεία, αφού το κράτος υποχρεώνεται, πλέον, να πληρώνει οδοιπορικά σε απεριόριστο αριθμό ειδικών συμβούλων, για τις μετακινήσεις τους.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------