Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!! Πουλήσανε και την Αρχαία Καισάρεια της Παλαιστίνης!!

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Ελληνο- Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τις πωλήσεις της περιουσίας του.

Μετά την κρυφή πώληση των 500 στρεμμάτων πέρυσι το 2016, σε μυστηριώδη επενδυτικό όμιλο που αποκαλύφτηκε πριν λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τσουνάμι οργής και αντίδρασης από τους Παλαιστινίους και Ιορδανούς χριστιανούς, μια νέα αποκάλυψη πώλησης περιουσίας ξεσηκώνει τώρα και τους Ισραηλινούς.

Έτσι πρόσφατα (17/7/17) στο ειδησεογραφικό portal The Times of Israel (1) δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Καισάρεια πουλήθηκε από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σε μυστηριώδη ξένο αγοραστή» και υπότιτλο «Σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκάλεσε συνάντηση σχετικά με την απροσδόκητη πώληση έκτασης 700 στρέμματα που ανήκει στο Πατριαρχείο στην αρχαία πόλη-λιμάνι».

Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχει μία μόνον Καισάρεια. Η γνωστή, από τον Μέγα Βασίλειο, Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ωστόσο, εκτός από αυτή, υπήρχαν και στην Παλαιστίνη, άλλες δύο πόλεις με την ονομασία Καισάρεια, εξίσου σημαντικές.

Η μία ήταν η Καισάρεια, η παράλιος, κτισμένη στο δυτικό άκρο της πεδιάδας Σαρών, στα παράλια της Μεσογείου, μεταξύ της Χάιφας και του Τελ Αβίβ. Και η άλλη, η πιο εντυπωσιακή -για την αρχαιοελληνική παρουσία της στη Μέση Ανατολή- είναι η Καισάρεια του Φιλίππου ,μία Ελληνική αρχαία πόλη στα υψίπεδα του Γκολάν.

Η Καισάρεια , που αναφερόμαστε είναι η παράλιος, (στα Λατινικά Caesarea Maritima, δηλ. «Παράλιος Καισάρεια» και Caesarea Palaestina, δηλ. «Καισάρεια της Παλαιστίνης»), υπήρξε πόλη και λιμάνι που χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Μέγα μεταξύ των ετών 25 ως 13 π.Χ. Σήμερα, τα ερείπιά της βρίσκονται στη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ, Βορείως της πόλης Νετάνιας, στο μέσο του δρόμου ανάμεσα στις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε την 16/07/17 στο δελτίο ειδήσεων του Ισραηλινού Channel 2, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πούλησε κρυφά τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2017), για ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί, το αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το Ιπποδρόμιο της αρχαίας πόλης Καισάρειας, σε εταιρεία συμμετοχών με την επωνυμία ‘Saint Ventures Limited’, προφανώς Off Shore , καθόσον είναι εγγεγραμμένη κάπου στην Καραϊβική!! Στο άρθρο υπενθυμίζεται επίσης και η προσφάτως αποκαλυφθείσα υπόθεση πώλησης εκτάσεων του Πατριαρχείου στις συνοικίες Talbiya και Nayot, από τις ακριβότερες συνοικίες των Ιεροσολύμων, όπου ήδη έχουμε αναφερθεί. Ιδού το άρθρο (2).

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Channel 2, η πώληση των εκτάσεων στην Καισάρεια εξέπληξε τους αξιωματούχους στην ισραηλινή Αρχή Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων [Israel Nature and Parks Authority], στο Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο [Jewish National Fund -JNF], καθώς και την Ισραηλινή Κτηματολογική Αρχή και φυσικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄, καθόσον τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσωπική έγκριση και την υπογραφή του. Σύμφωνα με σχετική δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ισραηλινού Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Channel 2, «απαιτείται η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών».

 Επίσης, αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων δήλωσε ότι ο εν λόγω κυβερνητικός οργανισμός «θα ενεργήσει ώστε να διασφαλίσει την προστασία των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στις εκτάσεις». Όπως αναφέρεται, η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και όπως φαίνεται, το θέμα αρχίζει να αποκτά ευρύτερες διαστάσεις στο Ισραήλ, γιατί άπτεται πλέον των δικών του εθνικών συμφερόντων. Νέο, παρεμφερές άρθρο του Haim Rivlin , δημοσιεύεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο rotter.net(3), με τίτλο «Η παλιά πόλη της Καισάρεια πουλήθηκε από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε άγνωστη εταιρεία των νησιών της Καραϊβικής».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τεράστια έκταση που πουλήθηκε, περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο και το Αμφιθέατρο της Καισάρειας. Σημειώνεται δε, ότι το γεγονός προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο κράτος του Ισραήλ, στο Jewish National Fund και στην Αρχή Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων του Ισραήλ, όπως προαναφέραμε. Μάλιστα το άρθρο καταλήγει: «Επιτέλους αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα συμβάν εθνικής σημασίας».

Όπως γίνεται αντιληπτό η οικονομική πολιτική του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’, είναι πλέον διαφορετική από το παρελθόν, όπου η περιουσία ενοικιαζόταν και δεν πωλούνταν. Και τούτο διότι αν και απέδιδε ολιγότερα έσοδα στο Πατριαρχείο, η περιουσία παρέμεινε στην κατοχή του και δεν χανόταν και αποτελούσε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, στο δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ευρίσκεται και στην ουσία αποτελούσε το διαβατήριό του Πατριαρχείου για την επιβίωσή του.

Και όμως ο Πατριάρχης Θεόφιλος, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αλλάζει την παραδοσιακή πολιτική του Πατριαρχείου και αρχίζει να πουλά περιουσία και μάλιστα κρυφά, χωρίς να διευκρινίζεται, αν οι ενέργειες αυτές, έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

Έτσι δίδεται η εντύπωση να αδιαφορεί για το μέλλον του Πατριαρχείου, όπως και για το γεγονός ότι ο προκάτοχός του Ειρηναίος Α’ καθαιρέθηκε από Πατριάρχης και τώρα ευρίσκεται «εκούσια και εξ ανάγκης φυλακισμένος», γιατί προσπάθησε να πουλήσει περιουσία του Πατριαρχείου, γεγονός που οδήγησε στην εκλογή του ιδίου ως Πατριάρχη. Αδιαφορεί ακόμη, καθόσον είναι βέβαιο ότι γνωρίζει, για το γεγονός ότι η πώληση περιουσίας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Άραβες (Παλαιστινίους και Ιορδανούς) ορθοδόξους χριστιανούς, καθόσον την θεωρούν δική τους εθνική γη , το δε θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό αλλά καθαρά εθνικό και ότι θα αντιδράσουν οπωσδήποτε.

Αδιαφορεί επίσης, καθόσον είναι βέβαιο ότι γνωρίζει, για το γεγονός ότι η πώληση περιουσίας τροφοδοτεί με νερό στο μύλο του Παλαιστινιακού εθνικισμού με τελικό σκοπό την ανάληψη της ηγεσίας του Πατριαρχείου από Άραβες χριστιανούς, όπως έγινε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, διακυβεύοντας έτσι τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και τέλος να επιτύχει το ακατόρθωτο.

Εκτός από τους Άραβες, να ξεσηκώσει τώρα και τους Ισραηλινούς, που μέχρι τώρα στηρίζουν συνεχώς (και αφανώς σε πολλές περιπτώσεις) την Ελληνική ηγεσία του Πατριαρχείου (στην ουσία είναι οι μεγάλοι ευεργέτες του Πατριαρχείου!!), με την τελευταία απίστευτη πρόκληση, πουλώντας 700 στρέμματα αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης σε επενδυτική εταιρεία!!

Δηλαδή μιλάμε για πρωτοφανές παγκόσμιο επίτευγμα λανθασμένων και καταστροφικών επιλογών. Δηλαδή, να ξεσηκώσει με τις πράξεις του και εναντίον του, τους δύο λαούς στην περιοχή και μάλιστα στην τελευταία περίπτωση, το Ισραηλινό κράτος, που όχι μόνο δεν αστειεύεται και θα λάβει αυστηρές αποφάσεις, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει τακτική και συμπεριφορά και αντί της στήριξής του προς την (Ελληνική) ηγεσία του Πατριαρχείου, για λόγους που άπτονται της εθνικής του πολιτικής και δεν είναι του παρόντος, να αρχίσει την υπονόμευσή της. Και τα ερωτήματα που τίθεται αβίαστα είναι:

Γιατί τα κάνει αυτά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους (εθνικούς και όχι μόνο) που ελλοχεύουν; Τι κρύβεται πίσω από την φρενίτιδα πώλησης πατριαρχικής γης; Οικονομική δυσπραγία ή κάτι άλλο πιο σοβαρό; Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπεραστεί η σοβούσα αυτή μεγάλη κρίση, αν και η κατάσταση δεν μας επιτρέπει αισιοδοξία. Κύριε Ελέησον, όπως θα έλεγε και κάθε εχέφρων και Θεοσεβούμενος Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------