Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Προχωράτε συντρόφια. Νέα λουκέτα κάνουν την επανεμφάνιση τους, μετά την υπογραφή του τρίτου «αριστερού» μνημονίου

Έτσι Αλέξη γερά και κομμουνιστικά! μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΜΕ και ΚΚΕ. Μόνο δημόσιοι υπάλληλοι να μείνουνε σ’ αυτή την χώρα.  
Δώσε κι ένα εξάμηνο σε κάθε άνεργο με 500ευρώ μικτά το μήνα σε δήμο ανά τριετία και λύθηκε το θέμα της ανεργίας. Έτσι γερά, δεύτερη φορά αριστερά. Προχωράτε συντρόφια

1443421935525171143
Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΒΙΣ στο Βόλο, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε στο σωματείο το κλείσιμο του τμήματος χαρτοποιίας και τις απολύσεις 31 εργαζομένων στη μονάδα.

Οι απολύσεις θα γίνουν με το νόμο του 5% κάθε μήνα, ξεκινώντας από το Σεπτέμβρη. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 130 εργαζόμενοι στη δεύτερη μονάδα της επιχείρησης που κατασκευάζει τα χαρτοκιβώτια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εδώ και δύο χρόνια η μονάδα υπολειτουργούσε ή δε λειτουργούσε καθόλου, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα.

Από τη πλευρά της η εταιρεία αναφέρει πως οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τον κύκλο εργασιών της και αναμένεται ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, «διότι το παραγόμενο χαρτί από την χαρτοποιία θα αντικατασταθεί από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο».

Έτσι εξασφαλίζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η βιωσιμότητα της βασικής μονάδας παραγωγής της εταιρείας, αυτής των χαρτοκιβώτιων (Χ/Κ), η οποία αποτελούσε πάντα την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης, τονίζει η ΒΙΣ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΣ
Ιστορική διαδρομή:
Η ΒΙΣ ξεκίνησε την λειτουργία της το 1936 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανική εταιρεία που είχε σαν αντικείμενο της τη συσκευασία, αξιοποιώντας το πιο έξυπνο και διαχρονικό παγκοσμίως υλικό, το κυματοειδές χαρτόνι. Από το 1971 η εταιρία βρίσκεται στο ταμπλό του Χρηματιστήριου Αξιών
Αθηνών.

Η πείρα αυτό δείχνει!
Οι αριστεροί, συνδικαληστές του κλάδου, πρώτα τους οδήγησαν στην ανεργία πολεμόντας την Ελληνική βιομηχανία ΒΙΣ και τώρα με κροκοδείλια δάκρυα, αριστερές μπαρούφες και κομμουνιστικές κορώνες τους συμπαραστέκονται 

 Τη συμπαράστασή της στους υπό απόλυση εργαζόμενους της εταιρείας Βιομηχανικές Συσκευασίες (ΒΙΣ) στο Βόλο, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.
===============================
Συνάδελφοι, καλή τύχη σε όλους μας 
και καλή λευτεριά στην Πατρίδα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------